Terug

Volg Hart van Nederland

Yvonne Coldeweijer deelt rectificatie over video brief André Hazes

Entertainment

24 jan 2023, 12:05

Yvonne Coldeweijer, de vrouw achter juicekanaal Life of Yvonne, heeft een rectificatie geplaatst over haar video waarin zij beweert dat Rachel Hazes een privébrief van haar zoon André Hazes aan haar zou hebben gelekt. Dat doet Coldeweijer als gevolg van de uitspraak van de rechtbank van Amsterdam, die maandag besloot dat de vlogger moet rectificeren.

In de video, die dinsdagochtend nog steeds te zien is op het YouTube-kanaal van Coldeweijer, doet zij uitspraken over de rol van Hazes bij het uitlekken van een privébrief van André aan diens ex Sarah van Soelen. Coldeweijer beweerde dat de rol van Rachel in het uitlekken van de brief ervoor heeft gezorgd dat er verminderd contact is tussen Rachel en André.

In de rechtszaal gaf Rachel toe dat het contact met haar zoon inderdaad verslechterd was, maar dat zou een andere reden hebben. De rechtbank oordeelde dat Coldeweijer haar beweringen niet voldoende kon onderbouwen.

'Gecremeerde kroket'

In de rectificatie neemt Coldeweijer de uitspraken die zij gedaan heeft niet terug. Wel schrijft zij dat de voorzieningenrechter haar heeft "bevolen deze rectificatie te plaatsen om dit recht te zetten". In een reactie op de uitspraak liet Coldeweijer maandag al weten dat zij "gewoon doorgaat" met het brengen van juice.

De rechter oordeelde eveneens dat Coldeweijer Hazes niet meer "gecremeerde kroket" mag noemen. Deze bewoording is volgens de rechter "hoe dan ook grievend en beledigend". De woorden "gecremeerde kroket" waren maandagavond trending topic op Twitter.

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK worden iedere dag de opmerkelijkste (televisie)fragmenten besproken:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.