Terug

Volg Hart van Nederland

Winnaar Lenny Kuhr uit songfestivalconcert geknipt: 'Respectloos'

Entertainment

5 jan 2023, 10:27

Lenny Kuhr, een van de vijf Nederlandse deelnemers die ooit het Eurovisie Songfestival won, is boos dat zij uit de registratie van het Grote Songfestivalfeest is geknipt. Dat laat zij donderdag weten op Twitter.

Tijdens het Grote Songfestivalfeest, dat half november in de Ziggo Dome plaatsvond, traden tientallen acts op die ooit op het Eurovisie Songfestival te zien waren. Ook Kuhr (72) was aanwezig en zong het nummer De Troubadour, waarmee zij in 1969 de hoofdprijs op het liedjesfestijn in de wacht sleepte.

"In de Ziggo ging het dak eraf bij de troubadour, maar in de uitzending van vanavond was ik niet terug te vinden", schrijft Kuhr. "Er uit gemonteerd, zonder kennisgeving. Respectloos." In de line-up van de uitzending wordt nog wel gesproken over "vijftien winnaars" van het songfestival die te zien zouden zijn. In de promotie van het concert werd Kuhr als een van deze vijftien winnaars genoemd. Op Twitter krijgt zij veel bijval.

Tekst gaat verder onder tweet

AVROTROS niet verantwoordelijk

Lenny heeft inmiddels contact gehad met AVROTROS, die de uitzending verzorgde, en hen treft geen blaam, concludeert de zangeres. "De compilatie is gemaakt door de producent PilotStudio en die zijn dan ook verantwoordelijk voor een transparante communicatie naar artiesten. De communicatie was zeer troebel."

Kuhr had recent nog een grote hit met De Admiraal, de hommage aan Louis van Gaal die zij maakte voor het programma Even Tot Hier.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.