Terug

Volg Hart van Nederland

Windows 11 komt uit: de belangrijkste vragen beantwoord

Windows 11 komt uit: de belangrijkste vragen beantwoord

Entertainment

4 okt 2021, 16:52

Morgen komt de nieuwste versie van Windows uit: Windows 11. Maar wat verandert er precies voor jou? Wij beantwoorden vijf prangende vragen voor je.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen? De kans is groot dat je nu op je computer of tablet werkt met Windows 10. In dat geval verandert er niet veel, maar het startscherm gaat er - mits je overstapt op Windows 11 - wel anders uit zien.

Er komt een nieuw menu dat je via je taakbalk kunt openen. Daarin vind je nieuws, weer, foto's en aandelenkoersen. Programma's kies je via een nieuw startmenu op je bureaublad. Je meest gebruikte programma's kun je nog steeds op de taakbalk plaatsen. Eigenlijk net als in Windows 10. En gebruik je nu veel Skype? Dan moet je dat apart downloaden, want Windows 11 werkt standaard met Teams.

Ik wil helemaal niet updaten, moet het per se? Nee, updaten is niet verplicht. Windows 11 wordt in eerste instantie geïnstalleerd op nieuwe computers en tablets. Heb je nu Windows 10 op je computer? Dan moet je waarschijnlijk nog even wachten.

Microsoft rolt de update langzaam uit, dus veel mensen zullen pas in 2022 Windows 11 krijgen. Als je een hele oude computer hebt, kan het zelfs zo zijn dat je niet in aanmerking komt voor de update.

Kan ik mijn computer nog gebruiken als ik niet update? Voorlopig nog wel. Microsoft zegt zelf dat Windows 10 nog tot oktober 2025 kan worden gebruikt. Je hebt dus nog even de tijd.

Ik wil wel graag updaten, hoe moet dat? Eerst moet je checken of je computer geschikt is voor Windows 11. Dat doe je door de PC Health-app te downloaden. Daarna moet je je aanmelden als Windows Insider. Via het Release Preview Channel kun je dan het nieuwe besturingssysteem downloaden.

Moet ik betalen voor de update? Nee, Windows 11 is gratis voor gebruikers van Windows 10.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.