Terug

Volg Hart van Nederland

Wie is Jutta Leerdam, wie is Jake Paul, en waarom is dit kersverse stel zo vaak in het nieuws?

Entertainment

23 apr 2023, 18:01

Het lijkt er op dat een groot deel van Nederland in de ban is van de nieuwe relatie van schaatsster Jutta Leerdam. De wereldkampioene is sinds kort samen met de beroemde Amerikaanse youtuber en bokser Jake Paul. De relatie doet nogal wat wenkbrauwen fronsen, maar waarom? En wie is Jutta Leerdam en wie is Jake Paul eigenlijk?

En misschien wel de belangrijkste vraag: waarom wordt er de laatste weken zo veel geschreven over het nieuwe stel? Hart van Nederland zocht voor je uit wie de twee zijn en waarom de namen zo veel voorbijkomen.

Wie is Jutta Leerdam?

Topschaatsster Jutta Leerdam heeft al meerdere kampioenschappen op haar naam staan. In het seizoen 2016/2017 pakte ze de wereldtitel allround tijdens het WK voor junioren. In 2020 won ze de wereldtitel op de 1000 meter.

Ook werd ze twee keer wereldkampioen op de teamsprint. De 24-jarige uit 's-Gravenzande heeft inmiddels ruim 4 miljoen volgers op haar Instagram en kan zichzelf dus ook influencer noemen. Daar deelt ze niet alleen foto's van haar sportsuccessen, maar geeft ze ook een kijkje in haar leven achter de schermen. Eerder had ze een vijf jaar lange relatie met topschaatser Koen Verweij.

Afgelopen week werd ook het 'ongemakkelijke' gesprek tussen de koning en Leerdam veel besproken op sociale media. Bekijk het nogal verlegen gesprek hier:

Koning bindt 'onhandig' gesprek aan met Jutta Leerdam
0:42
Koning bindt 'onhandig' gesprek aan met Jutta Leerdam

Wie is Jake Paul?

Met ruim 20 miljoen volgers is Jake Paul een wereldberoemde youtuber. De 27-jarige Amerikaanse man is al jaren op het internet te zien, waar hij grappen, vlogs en zijn hiphopmuziek deelt. Jake heeft sinds een paar jaar ook een carrière als professioneel bokser.

Ondanks zijn populariteit en grote horde aan fans, is hij de afgelopen jaren meerdere keren in opspraak geraakt. Zo organiseerde hij midden in de coronaperiode een groot feest voor opnames van een muziekvideo en noemde hij corona een 'hoax'. Ook beschuldigen twee vrouwen hem van seksueel grensoverschrijdend gedrag, Paul ontkent dit.

'Hij is heel lief voor mij'

Controversieel of niet: Jutta lijkt tot over haar oren verliefd. Hoe de twee elkaar hebben leren kennen, is niet bekend. Volgens Amerikaanse entertainmentsites sloeg de vlam over op Instagram en stuurden ze elkaar daar berichtjes totdat ze in het echt afspraken. De afgelopen maand werd er al wel gespeculeerd over hun relatie nadat de twee samen waren gespot in Miami.

De geruchten bleken te kloppen, want vorige week donderdag maakte het stel hun relatie bekend via sociale media. In een YouTube-video spreekt Jake Paul vol lof over zijn nieuwe vriendin. "Het is zo verfrissend. Ze is een wereldkampioen en ik ben zo onder de indruk van haar werkethiek. Ze is echt een engel, ze heeft zo’n puur hart, is genereus en heeft mij echt geholpen toen ik door een donkere periode ging", aldus de youtuber.

Afgelopen vrijdag sprak ook Jutta voor het eerst over haar prille liefde toen ze in Deventer was voor de Koningsspelen. "Ik ben heel gelukkig en ik ben heel blij. Hij is heel lief voor mij", zei ze tegen de Telegraaf. Meer details geeft ze niet prijs. "Dat is het. Sorry, maar ik mag er niks meer over zeggen."

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.