Terug

Volg Hart van Nederland

'Wat zeggie?' Boef B2 uit Bassie & Adriaan overleden

Entertainment

19 dec 2022, 17:59

Joop Dikmans, de acteur die in de kinderserie Bassie en Adriaan de boef B2 speelde, is vorige week woensdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn kleinzoon Rick Hof weten aan NH Nieuws.

"Hij heeft een hele mooie leeftijd bereikt, maar het verlies van 'opa boef' doet ons zo net voor de feestdagen erg veel pijn", aldus Hof. Dikmans trad gedurende zijn carrière veel op als clown 'Handy Fool'. Dat deed hij samen met zijn inmiddels overleden vrouw Trudy.

'Wat zeggie?'

Maar de meesten zullen hem kennen van zijn rol als de slechthorende boef B2 die overal op reageerde met: "Wat zeggie?" Samen met de Baron en handlanger Japie zat hij regelmatig achter Bassie en Adriaan aan. Hij speelde die rol in de series Het Geheim van de Schat (1987), De Verdwenen Kroon (1988) en De Verzonken Stad (1989). 

Dikmans zal vrijdag in het bijzijn van zijn familie worden gecremeerd.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.