Terug

Volg Hart van Nederland

Jeroen Pauw clasht met Sjuul Paradijs in HLF8 over ophef-debat

Jeroen Pauw clasht met Sjuul Paradijs in HLF8 over ophef-debat

Entertainment

2 mrt 2023, 21:47

In talkshow HLF8 vond donderdagavond een verhitte discussie plaats over het verkiezingsdebat van Jeroen Pauw. Journalist Sjuul Paradijs, presentator Sam Hagens en Pauw zelf clashten met elkaar over de invulling van dat debat. "Het is niet zo dat als je zes keer hetzelfde zegt het meer waar wordt."

BNNVARA maakte woensdag bekend in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen een verkiezingsdebat onder leiding van Pauw uit te zenden. Dat debat, op 13 maart, bestaat uit vier politici: Mark Rutte en Edith Schippers (beide VVD) als het rechtse blok, versus Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks), als het linkse blok.

Slechts één van die vier is zelf verkiesbaar. En daar kwam woensdag veel kritiek op.

Geen goed woord

Pauw is het daar niet mee eens, zei hij in HLF8. "Ik ben het niet eens met de kritiek dat wij in het frame van de VVD zijn gestapt. Ik ben het er niet mee eens dat de publieke omroep te weinig ruimte geeft aan politici. En hoe meer debatten, hoe beter. Het opkomstpercentage was de vorige verkiezingen 55 procent."

Paradijs kon geen goed woord opbrengen voor het debat. Hij riep Rutte en Schippers op om donderdagavond Pauw te bellen en af te zeggen.

Bekijk hier de verhitte discussie:

Acht partijen, zeven zinnen

Hagens sprak Pauw streng aan op het feit dat hij mee zou gaan in 'het verhaal van de VVD'. Daar was hij het niet mee eens. Een paar keer niet zelfs. "Het is niet zo dat als je zes keer hetzelfde zegt het meer waar wordt", zei hij uiteindelijk.

Weet jij niet op wie je moet stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen? Hart van Nederland heeft Het KiesHart ontwikkeld, waarin je wordt gematcht aan politici in plaats van aan een partij. Je vindt hem hier.

Volgens de presentator wilde BNNVARA graag een debat met weinig sprekers, omdat er dan meer tijd is. "Niet een debat met zes, zeven of acht partijen die in vrij korte periode allemaal zeven zinnen mogen zeggen."

Maar dat ging er niet in bij Paradijs. Waarom zijn er geen echt verkiesbare politici uitgenodigd, vroeg hij zich af. "Het gaat toch over de Provinciale Staten?" Pauw reageerde: "Dat denk je toch niet echt? Heel veel mensen willen stemmen omdat ze willen weten wat er in de Eerste Kamer gebeurt." Daar was Paradijs het absoluut niet mee eens.

Opvallende televisiefragmenten komen voorbij in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Luister ook:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.