Terug

Volg Hart van Nederland

Verdriet om overlijden cabaretier Paul van Vliet: 'Hij was als een vader voor me'

Verdriet om overlijden cabaretier Paul van Vliet: 'Hij was als een vader voor me'

Entertainment

26 apr 2023, 14:17

Het overlijden van cabaretier Paul van Vliet schokt niet alleen zijn fans en politici, maar ook collega's reageren bedroefd.

De familie van Van Vliet maakte bekend dat hij dinsdagavond op 87-jarige leeftijd na een kort ziekbed insliep. In 2018 maakte de cabaretier bekend geen grote voorstellingen meer te gaan spelen. 

'Bedankt voor alles'

"Je was als een vader voor me", schrijft Jochem Myjer op Instagram. Hij speelde vaak in het Haagse theater dat Van Vliet beheerde. Myjer spreekt over de liefste collega, cabaret-icoon en oudste vriend die is overleden. "Ik ben hem intens dankbaar voor alle lessen die hij mij geleerd heeft. Zowel op het podium als mens."

Cabaretier Peter Pannekoek noemt Van Vliet op Twitter een "ontzettend lieve man". "We stonden ooit in de coulissen en ik zei: 'Ik moet zo op' en toen antwoordde hij: 'Je moet niet op, je mag op.' #grootheid"

Richard Groenendijk noemt Van Vliet "Een van de meest integere en gulle collega's is niet meer. Een lieve man was het", zegt hij. "Dag lieve, slimme, gulle, beschaafde, begaafde Paul", schrijft Claudia de Breij op Instagram. Ze bedankt Van Vliet "voor alles". "Je inspiratie. Je ruimhartige adviezen. Je open houding, een jongen van 87."

'Meester van taal en timing'

Vliet was jarenlang ambassadeur van UNICEF Nederland. De directeur laat weten dat ze hem "ontzettend gaan missen", want "Paul raakte ons met zijn prachtige woorden, zijn bijzondere vermogen om tot kinderen door te dringen; hij maakte écht contact met ze. Door zijn onvermoeibare inzet voor kinderen maakte hij steeds de wereld een beetje mooier."

Ook vanuit politiek Den Haag wordt gereageerd. Premier Rutte noemt Van Vliet "meester van de taal en timing". Stadgenoot Richard de Mos dankt de cabaretier voor zijn werk en zegt dat er "weer een Haags icoon is heengegaan."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.