Terug

Volg Hart van Nederland

Tom Egbers voorlopig niet op televisie te zien

Entertainment

15 mrt 2023, 16:47

Presentator Tom Egbers is voorlopig niet op televisie te zien. Dat zegt een woordvoerder van de NOS tegen ANP. Afgelopen weekend liet Egbers weten dat hij niet bij Studio Sport zou verschijnen om zo rust te bieden aan de redactie en het programma vanwege de ontstane commotie na een artikel in de Volkskrant. Die situatie is niet veranderd, aldus de woordvoerder.

De presentator raakte vrijdagavond in opspraak vanwege een artikel in de krant over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Egbers zou een vrouwelijke collega, met wie hij een affaire had gehad, een tijdlang hebben geïntimideerd en gepest.

Verdere informatie over de situatie van Egbers (65) kan de NOS niet geven. "De laatste status is dat Tom Egbers zaterdag besloten heeft om niet te presenteren om daarmee rust te bieden aan de redactie en het programma", meldt een woordvoerder maandag. Of er al een gesprek met hem is geweest, kon de zegsman niet bevestigen. Ook is onduidelijk hoe het momenteel met hem gaat.

Hoofdredactie teruggetreden

De hoofdredactie van NOS Sport trad na publicatie van het stuk terug. De hoofdredactie maakte eerder bekend gefaseerd terug te treden, maar dat werd versneld na nog meer berichten over grensoverschrijdend gedrag dat niet werd aangepakt.

Uitgelekte brief

Woensdag kondigde de NOS aan dat er ook een onderzoek bij NOS Nieuws en NOS Evenementen volgt. Een uitgelekte brief van een medewerker, in handen van GeenStijl, zou volgens de woordvoerder van de NOS "een element" zijn geweest in het uitbreiden van het onderzoek. In de brief schrijft de vrouw dat ze zelf last heeft gehad van "grensoverschrijdend en intimiderend gedrag" bij de NOS.

Meldpunt MORES nog altijd onbereikbaar

Meldpunt MORES, waarvan Tom Egbers' vrouw Janke Dekker tot voor kort voorzitter was, is tot op heden onbereikbaar voor commentaar. De onthullingen in het Volkskrant-artikel over de misstanden bij NOS Sport werden uitgebreid besproken in Shownieuws. Bekijk het tafelgesprek hieronder:

Shownieuwsdeskundigen over grensoverschrijdend gedrag Tom Egbers
6:22
Shownieuwsdeskundigen over grensoverschrijdend gedrag Tom Egbers

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.