Terug

Volg Hart van Nederland

The Voice-producent was niet op de hoogte van 'grensoverschrijdend gedrag'

Entertainment

29 mrt 2023, 12:15

Advocatenkantoor Van Doorne heeft na ruim veertien maanden het externe onderzoek naar de vermeende misstanden bij The Voice of Holland afgerond. Het bureau heeft onder meer geconstateerd dat er in de periode van 30 april 2015 tot en met 12 januari 2022 "geen ongepast gedrag" heeft plaatsgevonden met betrekking tot kandidaten van The Voice Kids of The Voice Senior. Bij The Voice of Holland zelf heeft wel ongepast gedrag "door verschillende personen en in verschillende vormen" plaatsgevonden.

Dat laat ITV, producent van de RTL 4-talentenjacht en opdrachtgever van het onderzoek, woensdag weten.

Ook concludeert Van Doorne dat de producent voor de uitzending van het BNNVARA-programma BOOS, over vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice, in januari 2022 niet op de hoogte was. Er zouden geen meldingen van "grensoverschrijdend gedrag" bij ITV zijn binnengekomen.

Strafbare feiten

Van Doorne werd vorig jaar januari door ITV gevraagd onafhankelijk onderzoek te doen na de aflevering van BOOS. Het richtte zich op ongepast gedrag met een seksueel element. Er is door het advocatenkantoor geen onderzoek gedaan naar mogelijk strafbare feiten, dat blijft voorbehouden aan het Openbaar Ministerie en de politie.

Eerder deze maand maakte het OM bekend dat oud-coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen worden vervolgd voor zedenzaken rond het tv-programma. Het onderzoek tegen ex-coach Marco Borsato rond The Voice wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. Wel loopt er tegen hem nog een ander zedenonderzoek dat niet is gerelateerd aan de talentenjacht.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.