Terug

Volg Hart van Nederland

The Passion 2022: alles wat je moet weten over het spektakel in Doetinchem

The Passion 2022: alles wat je moet weten over het spektakel in Doetinchem

Entertainment

14 apr 2022, 06:34

Donderdag is The Passion weer te zien op de Nederlandse televisie, maar vanwege de coronacrisis wederom in een aangepaste vorm. Ook wordt tijdens het spektakel aandacht besteed aan de oorlog in Oekraïne. Lees hier alles wat je moet weten over het programma.

The Passion wordt ieder jaar op Witte Donderdag in een andere stad opgevoerd. Dit jaar is Doetinchem aan de beurt. Het jaarlijkse programma van KRO-NCRV vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus voor hij wordt gekruisigd. Ieder jaar weer blijkt het programma een kijkcijferkanon, de editie van 2021 in Roermond was goed voor 2,6 miljoen kijkers.

Hoofdrolspelers The Passion

Dit jaar worden de hoofdrollen vervuld door Soy Kroon in de rol van Jezus, Noortje Herlaar als Maria, Thomas Crammaert als Petrus en Dennis Weening als Judas Iskariot. Sabri Saad El Hamus vertolkt de Romein Pontius Pilatus en Kim-Lian van der Meij neemt de rol van Maria Magdalena op zich. NPO Radio 2-presentator Ruud de Wild treedt op als verteller en Sosha Duysker als verslaggever tijdens de processie.

Aandacht voor Oekraïne

Net als elk jaar wordt ook tijdens deze editie van The Passion het verhaal gelinkt aan de actualiteit. Zo staan jongeren die hebben geleden in eenzaamheid tijdens de coronapandemie centraal, maar neemt Ruud de Wild ook de situatie in Oekraïne mee.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om alleen jongeren die het de afgelopen twee jaar moeilijk hebben gehad met de coronacrisis het kruis te laten dragen. Het thema van The Passion is dit jaar 'Alles komt goed'. "Die boodschap van hoop heeft natuurlijk ook raakvlak met Oekraïne. Wij vinden het belangrijk om daar aandacht aan te besteden", aldus KRO-NCRV. Om die reden heeft de organisatie ook Oekraïense vluchtelingen gevraagd om mee te lopen in de processie met het kruis.

Publiek bij The Passion

Net als in 2021 is er tijdens deze editie van The Passion geen publiek aanwezig. "Toen het moest worden besloten, waren er nog te veel onzekerheden. Het is nu productioneel niet meer haalbaar om er alsnog publiek bij te betrekken", aldus KRO-NCRV.

Wil je het toch van dichtbij meemaken? Dan moet je in Doetinchem zijn. De uitzending wordt grotendeels live vanaf het Simonsplein gemaakt. De processie met het kruis begint vanaf het christelijke Metzo-college en loopt dan naar het Simonsplein. Wat de precieze route wordt wil de organisatie niet zeggen. Dit om de toeloop zo klein mogelijk te houden.

The Passion is om 20.30 te zien om NPO1.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.