Terug

Volg Hart van Nederland

Talpa reageert op Derksenrel: 'Tegen elke vorm van racisme'

Talpa reageert op Derksenrel: 'Tegen elke vorm van racisme'

Entertainment

11 apr 2024, 13:18

Talpa Network heeft gereageerd op de rel die is ontstaan nadat Johan Derksen in de uitzending van Vandaag Inside opmerkingen maakte over PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop, die hij niet Fries noemde omdat hij niet in Friesland is geboren.

Het mediabedrijf laat in een verklaring aan de media weten dat Vandaag Inside een programma is "waarin de presentatoren en hun gasten een grote mate van redactionele vrijheid hebben om hun persoonlijke mening naar voren te brengen en uitspraken te doen. Dat doen zij in de setting van een livetalkshow, waarbij de inhoud niet van tevoren wordt afgestemd of gerepeteerd."

"De gespreksonderwerpen zijn altijd geïnspireerd op actuele gebeurtenissen. Dat is de kracht en de kwetsbaarheid van deze formule", aldus Talpa Network. "Het maakt dat met regelmaat uitspraken worden gedaan waarop reacties ontstaan. Deze reacties worden dan vaak de volgende uitzending(en) besproken en door de heren of hun gasten van commentaar voorzien en/of van meerdere kanten belicht. Dat is ook gisteren het geval geweest."

"Talpa Network heeft er om deze reden voor gekozen de uitzending van gisterenavond af te wachten en niet direct te reageren. Het spreekt voor zich dat ook wij tegen elke vorm van racisme zijn."

Discriminatie

De uitspraken van Derksen leidden tot veel weerstand. Bij het landelijk punt discriminatiezaken kwamen tot donderdagochtend online ruim 430 klachten binnen, en ook verschillende politici uitten zich kritisch. De Hoop zelf zegt zich liever met "belangrijke zaken" bezig te houden en zegt geen aangifte te doen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.