Terug

Volg Hart van Nederland

Sander Schimmelpenninck niet meer welkom bij Vandaag Inside na 'domrechtse' tweet

Entertainment

21 mrt 2023, 21:22

Presentator Sander Schimmelpenninck is meerdere keren te gast geweest bij de heren van Vandaag Inside, maar is volgens René van der Gijp en Johan Derksen is hij niet meer welkom aan tafel. Schimmelpenninck liet zich op Twitter namelijk nogal negatief uit over het programma en haar publiek.

"Mensen vragen weleens: 'Waarom ga je toch bij VI zitten?' Ik zeg dan: om de domrechtse hordes tegen te spreken en op te voeden. En de comments op Twitter, natuurlijk", twittert hij.

Op Twitter reageren mensen ontzet op zijn tweet. "Ik heb zelden zo'n arrogante tweet gezien", klinkt het. Toch krijgt hij ook veel bijval van mensen die het juist leuk vinden dat Schimmelpenninck in het programma zit. "Ik vind je juist een verademing daar. Meestal blaten de gasten aan tafel kritiekloos mee. Beetje tegengeluid is ook voor programma zelf waardevol lijkt me."

Jochie van adel

Bij de mannen van Vandaag Inside viel die tweet niet goed. "Ik heb de indruk dat dat jochie van adel dat hier zat ons maar dommeriken vond, omdat we op de BBB hebben gestemd", zei Derksen maandagavond in het programma. Van der Gijp is het met hem eens.

"Deze jongen leidt aan een heel ernstige vorm van zelfoverschatting", zegt hij. "Eigenlijk moet ik hem bij mij in de tuin zetten. Met een kruiwagentje, zijn neusje rood verven en de hele dag uitlachen."

Johan zegt dat hij denkt dat Schimmelpenninck niet meer wordt uitgenodigd voor het programma, waarop Wilfred Genee hem vraagt of dat komt doordat de presentator hen tegenspreekt. Maar volgens Derksen is dat niet het probleem.

"Nee, daar gaat het niet om. Dat heeft dat volk dat zich verheven voelt. Die zetten je als dom neer. Als half Nederland op de BBB stemt, dan vindt hij dat allemaal maar domoren. Nou, dat vind ik heel hautain en arrogant."

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.