Terug

Volg Hart van Nederland

Rutte over toeslagenkinderen: 'Kun je niet zomaar terugplaatsen'

Entertainment

22 mei 2023, 23:27

"Een heel beperkt aantal" van de kinderen die door de toeslagenaffaire uit huis is geplaatst, is terug bij de ouders. Dat zei premier Mark Rutte maandag in het programma Vandaag Inside, waar hij stevig werd aangepakt door de tafelheren.

Gespreksleider Wilfred Genee kreeg voor de uitzending allemaal appjes van kijkers. "Pak hem aan en zorg dat hij niet ontsnapt", was de boodschap. "Maar we kunnen ook kijken of we er een keer een andere uitzending van kunnen maken", oppert hij.

Afhandeling 'moet zorgvuldig'

Aan de ene kant ontving de minister-president een aantal mooie complimenten van Gerard Joling: "altijd keurig in pak, altijd welbespraakt, goed in zijn talen en intelligent". Daar tegenover stonden kritiekpunten van Renee van der Gijp. "Je kunt in Nederland legio voorbeelden noemen, die je niet voor elkaar krijgt te te herstellen." Ook deafhandeling van de toeslagenaffaire kwam ter sprake bij de mannen van VI. Van der Gijp vraagt zich af hoe veel kinderen van ouders die uit de ouderlijke macht gezet zijn, inmiddels weer thuis zijn.

Niet veel, geeft premier Rutte toe, zonder met cijfers te komen. "Het is niet zo dat je zomaar kinderen kunt terugplaatsen in een gezin. Dat moet heel zorgvuldig. Het is ook niet zo dat het één altijd door het ander kwam. Dat moet heel precies bekeken worden. Je kunt niet zomaar de kinderen terugplaatsen."

In de uitzending gaat het ook over de stikstofproblemen en de manier waarop Rutte omgaat met de problemen door de aardbevingen in Groningen. Alle fragmenten worden besproken in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.