Terug

Volg Hart van Nederland

RTL Boulevard blundert met foto van verkeerde man bij item overleden Rob Fruithof

Entertainment

26 aug 2023, 23:31

RTL Boulevard heeft zaterdag bij een kort item over het overlijden van presentator Rob Fruithof per ongeluk een foto getoond van iemand anders. Niet Fruithof, maar acteur Erik van Trommel was bij het onderwerp te zien. Van Trommel noemt het "een bizarre vergissing", maar zegt ook dat het vaker voorgekomen is.

In een bericht op Instagram schrijft Van Trommel, bekend als Ernst uit de kinderserie Ernst, Bobbie en de rest, dat hij en Fruithof vaker met elkaar verward zijn. "Acteur/presentator Rob Fruithof en ik worden vaak voor elkaar aangezien. We lijken ook echt op elkaar. Rob en ik vonden dat zelf ook en spraken daar wel eens samen over", schrijft Van Trommel bij een screenshot van het item in het RTL-programma. "Vandaag is naar buitengekomen dat Rob is overleden. RTL Boulevard liet bij het item over dit onderwerp niet de foto van Rob zien, maar mijn foto. Een bizarre vergissing. We wensen de familie en vrienden van Rob sterkte met het verlies."

Kanker

Via zijn eigen Facebookpagina werd zaterdag bekend dat Fruithof vrijdag in Kaapstad is overleden aan de gevolgen van kanker. Fruithof, die jarenlang op de Nederlandse tv te zien was als presentator van onder meer de quiz Waku Waku, werd 71 jaar.

Eerder kwam RTL al met een blunder in het nieuws toen bij het programma EditieNL een foto werd gebruikt van het treinspoor naar vernietigingskamp Auschwitz om een verhaal over sporen te illustreren.

RTL Boulevard heeft nog niet gereageerd op de vergissing met de afbeelding van Van Trommel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.