Terug

Volg Hart van Nederland

Rijke onderneemsters krijgen weinig sympathie van Steenrijk, Straatarm-kijkers: 'Stel kleuters'

Entertainment

22 sep 2022, 06:47

"Minimaal 10.000 euro", zeggen onderneemsters Christie en Ferrah als ze vertellen hoeveel geld ze uitgeven tijdens een weekendje Ibiza. Het staat in schril contrast met de andere familie die deze week gevolgd wordt in het populaire SBS-programma Steenrijk, Straatarm: De Elisabethjes, die moeten rondkomen van 110 euro per week. Op social media is het commentaar niet van de lucht.

De vijfkoppige familie Elisabeth woont in Lelystad, in een bescheiden huurwoning met een inrichting die voor het grootste deel uit 'krijgertjes' bestaat. Aan het hoofd van het gezin staan Wienanda en Maikel, beiden werkzaam in de schoonmaakbranche.

Het ging qua financiën niet altijd slecht, maar toen vijftien jaar geleden hun zaak in de problemen kwam na een brand, sloeg het noodlot toe. De verzekering wilde namelijk niks uitbetalen, wat bij het gezin tot een enorme schuld heeft geleid: 90.000 euro. Tot overmaat van ramp maakte de bewindvoerder van het gezin er ook nog eens een potje van.

Bloed, zweet en tranen

Daar tegenover staan Christie en Ferrah. De boezemvriendinnen vertoeven in een gigantische villa in Turkije, waar vandaan ze deels hun drukke maar zeer goedbetaalde werk uitvoeren. Wat men daar ook over zegt: de dames hebben alles zelf voor elkaar weten te boksen. Maar die vooroordelen, die zijn er vaak wel, stellen de dames. "Die heeft het vast van een oude rijke man ofzo", zeggen ze wel eens te horen te krijgen. "Ook denken mensen dat ik het geld van mijn ouders aan het spenderen ben. Terwijl dat mijn eigen bloed, zweet en tranen zijn."

De 110 euro per week, die de familie Elisabeth te spenderen heeft, is niet iets waar ze in Lelystad blij van worden. "Nee, dat is niet leuk. Maar je leert er wel mee leven", aldus Maikel. Vanwege het lage inkomen mogen ze gebruikmaken van de voedselbank. Het is dan ook een grote verrassing voor het gezin dat ze naar Turkije mogen voor de ruil.

'Lastig om te zien'

Uiteraard komen aan het einde van het programma de gezinnen even samen voor een ontmoeting. Christie en Ferrah bieden de Elisabethjes aan om ze te begeleiden in hun financiële situatie en ook geven ze een uitje naar het carnaval cadeau, compleet met overnachting erbij. Het wekt tranen op bij Wienanda.

Op onder andere Twitter praat men er weer lustig op los over het programma. Vooral de zakenvrouwen kunnen op weinig sympathie rekenen. Zo schrikt Janette van de 10.000 euro-bekentenis:

Ook over het voorkomen van de dames vallen sommige twitteraars, zoals bijvoorbeeld 'Indexaatje':

Ook Tom heeft geen goed woord voor ze over:

Maar ook het gezin uit Lelystad krijgt wat kritiek, omdat het huis van de schoonmakers kennelijk voor sommige Twitteraars niet schoon genoeg oogt:

Over Steenrijk, Straatarm en andere televisieprogramma's gaat het in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Iedere dag te vinden in je favoriete podcastapp, of klik hieronder op de speler:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.