Terug

Volg Hart van Nederland

Prinses Beatrix breekt pols tijdens skivakantie in Lech

Entertainment

20 feb 2023, 15:52

Prinses Beatrix heeft afgelopen vrijdag haar pols gebroken bij het skiën in Lech. Ze is inmiddels aan de breuk geopereerd in Oostenrijk en vervolgens naar Nederland teruggekeerd. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekendgemaakt.

De 85-jarige prinses verkeert verder "in goede gezondheid" en zal thuis, op kasteel Drakensteyn in de Lage Vuursche, van haar breuk herstellen. Haar geplande bezoek aan de viering van het 160-jarig bestaan van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek op vrijdag 24 februari wordt uitgesteld.

Fervent skiër

De prinses is een fervent skiër en is geregeld op de piste te vinden. Samen met haar familie is ze vaak in het Oostenrijkse skioord Lech, de plek waar voorheen ook het jaarlijkse fotomoment voor de pers werd gehouden.

In onderstaande video is te zien hoe de fotosessie in Lech er in 2020 aan toe ging:

Fotosessie Oranjes in Lech: koning krijgt pakkerd van Amalia in dik pak sneeuw
0:50
Fotosessie Oranjes in Lech: koning krijgt pakkerd van Amalia in dik pak sneeuw

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.