Terug

Volg Hart van Nederland

Pearl Jam-fans diep teleurgesteld na cancelen concert: 'Ben effe kapot'

Pearl Jam-fans diep teleurgesteld na cancelen concert: 'Ben effe kapot'

Entertainment

24 juli 2022, 17:36

De deuren van de Ziggo Dome in Amsterdam zouden pas om 19.30 openen, maar toch stond het zondagmiddag buiten de zaal al vol met fans van Pearl Jam. De Amerikaanse grungeband zou er een spetterend optreden verzorgen, maar stemproblemen van zanger Eddie Vedder gooiden op het allerlaatste moment roet in het eten. "Naar huis dan maar."

"Ondanks doorlopende medische behandelingen heeft Ed helaas nog steeds zijn stem niet terug. En dus is hij niet in staat vanavond in de Ziggo Dome op te treden", laat de band zelf in een statement weten. Volgens MOJO - dat tot het laatste moment hoop hield - heeft Vedder schade opgelopen aan zijn keel tijdens een concert in Parijs afgelopen zondag.

'Uren te vroeg'

Liefhebber Laurens liet een klein half uur voor bekendmaking nog weten dat hij bij de Ziggo Dome was aangekomen. "Uren te vroeg. Tussen de hekken, maar gelukkig uit de zon. En wat een drukte nu al." Even daarna tweet hij: "Mijn hemel, het optreden gaat NIET door!!. Naar huis dan maar."

Simone schrijft dat ze twee jaar geleden haar tickets voor het optreden kocht. "Ik was zo blij, ik zou ze eindelijk zien! Vanwege kanker een bucketlist, hun stonden bovenaan." Even verderop vervolgt ze: "Ik weet dat er ergere dingen zijn, maar ben effe kapot!"

Paar biertjes op tafel

Op een foto die ene Eddy tweet is een flinke menigte te zien die voor de Ziggo Dome in het zonnetje op Pearl Jam zat te wachten. "Bende", schrijft hij erbij. "Sta ik vanaf twee uur te wachten, is het net afgelast." Arjen deelt een foto van een paar biertjes. "Daar sta je dan bij te wachten op iets dat niet komt."

Geen nieuwe datum, maar morgen nog kans

Het concert van zondag is gecanceld en wordt ook niet op een later moment ingehaald. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug. Maar: maandag staat er nóg een concert gepland en volgens MOJO lijkt dat vooralsnog gewoon door te gaan.

Fans die voor dat concert een ticket op zak hebben, houden nog goede moed. "Ik hoop toch dat Pearl Jam mogen wat eerder een beslissing neemt", stelt Dewi. En Betty stelt: "Fingers crossed voor morgen." Al klinken er ook minder opbeurende geluiden: "Als je vandaag 'without a voice' bent, dan kun je toch niet morgen een concert doen?" En Paul Terpstra besluit grappend: "Frans Bauer is nooit ziek."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.