Terug

Volg Hart van Nederland

Op1-tafelgast loopt weg na opmerking Gordon over mensenrechtensituatie Qatar

Entertainment

7 dec 2022, 11:21

Presentator Gordon zat dinsdagavond aan tafel bij de NPO-talkshow Op1 om te praten over zijn nieuwe programma. Tijdens het gesprek ging het ook over de mensenrechtensituatie in Qatar en in Dubai, waar Gordon woont. De voormalige zanger vindt dat Nederland niet zo met de vinger moet wijzen. "Het is allemaal zo'n moraalriddergedrag. Kijk naar de gruwelijkheden die wij zelf hebben gedaan."

Gordon is sinds kort weer actief op zijn sociale media en schoof dinsdagavond aan bij Op1 om te praten over zijn nieuwe tv-programma op SBS6. Tijdens het interview kwamen ook de mensenrechten in Qatar en Gordons huidige woonplaats Dubai aan bot. Filosofe Fleur Jongepier zat ook aan tafel. Ze kon de opmerkingen van Gordon over het onderwerp niet aanhoren en besloot op te stappen.

Woke

Gordon vindt dat we allemaal 'te woke' zijn geworden. "Er zijn genoeg problemen en daar moet je ook niet je ogen voor sluiten", stelt hij. Op1-presentator Thijs van den Brink vraagt hem daarop of hij terecht vindt dat er in Nederland een punt van wordt gemaakt.

"Om heel eerlijk te zijn, vind ik het een beetje overtrokken", antwoordt Gordon. "We zitten nu allemaal met ons belerende vingertje te wijzen als Nederlanders, terwijl wij verantwoordelijk zijn voor de slavernij 150 jaar geleden. Dus ik denk dan: laten we eerst even naar onszelf kijken en dat soort dingen roepen."

'Ik vertrek'

De presentator probeert daarna van gespreksonderwerp te veranderen en oppert om het over "leuke dingen" te hebben, zoals zijn nieuwe programma. "Laten we dat ook doen, maar dit is een discussie die heel erg belangrijk blijft", stelt Op1-presentatrice Giovanca Ostiana, waarna filosofe Fleur Jongepier plotseling opstaat en vertrekt.

"Ik vertrek", zegt ze, waarna ze de studio verlaat. Gordon vraagt zich af wat hij verkeerd heeft gezegd. "Het is live televisie, dus let's go."

'Wat een volslagen idioot!'

Op Twitter wordt verschillend gereageerd op de opmerking van Gordon. Sommige mensen zijn het eens met de presentator. "Gordon heeft helemaal gelijk", schrijft Gerrit. En Wilma schrijft: "Groot gelijk Gordon. Alsof hij daar wat kan veranderen. Praat over leuke dingen."

Toch is niet iedereen gecharmeerd van de opmerkingen van de presentator. "Wat een volslagen idioot! Met zijn verblijf in Dubai", tweet iemand. "Waarom en op basis waarvan krijgt deze mafkees in hemelsnaam een podium?!"

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Beeld: Op1

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.