Terug

Volg Hart van Nederland

NOS schaamt zich voor uitgelekte verhalen over misstanden

Entertainment

10 mrt 2023, 23:05

De NOS schaamt zich voor de ervaringen die vrijdag staan beschreven in een artikel in de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag en pesterijen op de werkvloer van NOS Sport, zo wordt in een verklaring gemeld.

De krant heeft 32 medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen van NOS Sport gesproken in het onderzoek. "Dit laat nogmaals zien dat er echt werk aan de winkel is, en dat wat er in het verleden is gebeurd nooit meer mag voorkomen", aldus algemeen directeur Gerard Timmer in een reactie op het artikel van de Volkskrant.

Affaire met stagiaire

In het artikel staat onder meer omschreven dat presentator Tom Egbers grensoverschrijdend en intimiderend gedrag vertoonde. In 2005 zou hij een affaire hebben gehad met een 22-jarige stagiaire, die hij daarvoor talloze sms'jes stuurde en soms middenin de nacht belde, en nadat de affaire werd beëindigd zou hij haar hebben gepest.

In het bijzijn van meerdere collega’s noemde hij haar "de as van het kwaad", "het vergif" en "serpent". Ook maakte hij wanneer zij langsliep het handgebaar waarmee hij deed alsof hij iemands keel doorsnijdt, aldus de krant.

Pesterijen en buitensluiting

Op de vraag of de NOS maatregelen neemt tegen Egbers, antwoordde een woordvoerder dat de omroep in gesprek gaat met alle medewerkers die in het artikel in de Volkskrant worden genoemd. Ook komen in het artikel ervaringen van sportpresentator Aïcha Marghadi aan bod. Ze beschrijft dat ze te maken kreeg met pesterijen en buitensluiting en hierin niet werd geholpen door de hoofdredactie. "Ze hebben me gewoon laten verzuipen."

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, zegt hierover: "We hebben destijds geprobeerd haar te begeleiden en te helpen waar we konden. Ik herken me niet in de door haar genoemde voorbeelden. Dat zij dit zo heeft ervaren, is verdrietig."

Gisteren deelde presentator Jack van Gelder in de SBS6-talkshow HLF8 mee dat er minimaal twee gevallen van grensoverschrijdend gedrag tegen hem zijn gedaan:

Jack van Gelder bekent twee #MeToo-incidenten: 'Kom bij me in bad zitten'
2:52
Jack van Gelder bekent twee #MeToo-incidenten: 'Kom bij me in bad zitten'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.