Terug

Volg Hart van Nederland

Nog één keer Nick & Simon: muzikaal duo voor het laatst samen op het podium

Entertainment

5 apr 2023, 06:58

Na zeventien jaar vol successen beginnen Nick & Simon woensdagavond aan de finale van hun carrière als muzikaal duo. In Rotterdam Ahoy staan ze voor het laatst op het podium met een reeks afscheidsconcerten. Maandag is de zesde show, daarna gaan de Volendammers ieder hun eigen weg.

Nick Schilder (39) en Simon Keizer (38) maakten in augustus bekend dat ze uit elkaar gaan. Beiden willen zich richten op "al langer gekoesterde solo-aspiraties", zo stelden ze destijds.

Kort na die aankondiging deden de twee hun verhaal in talkshow Jinek, een van de weinige interviews die de zangers nog gaven. Daarin vertelde Keizer dat het initiatief voor het einde van hem kwam. Hij twijfelde al sinds eind 2020 over de toekomst van Nick & Simon. Het plezier was bij hem verdwenen, tot teleurstelling van Schilder. Hij had nog wel verder gewild. Beiden benadrukten dat ze geen ruzie hebben.

Nog wel op tv

Schilder en Keizer blijven wel samen televisie maken. Zo verschijnt binnenkort hun nieuwe AVROTROS-documentaire over The Beatles. Daarin is ook Kees Tol te zien. Het trio maakten eerder al soortgelijke programma's over ABBA en Simon & Garfunkel.

Hart van Nederland maakt iedere dag de podcast TV-TALK, met daarin de belangrijkste televisiefragmenten van de dag:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.