Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdamse influencer vast in Marokko na 'te kort rokje' in datingshow

Entertainment

18 apr 2024, 12:06

De Marokkaans-Nederlandse influencer Armani L’Goumani uit Rotterdam zit vast in Marokko en wordt ondervraagd door de lokale autoriteiten. Dit alles na haar deelname aan een online datingshow waarin haar kleding en keuzemethode voor veel ophef zorgden.

Vorige week kwam Nikkie Plessen ook onder vuur te liggen vanwege een rokje die te kort zou zijn. Lees daarover bij Shownieuws.

Armani, bekend van TikTok en volger van bijna 530 duizend mensen, deed mee aan een datingshow waarin ze haar date koos op basis van outfits. Vooral haar keuze voor een kort rokje leidde tot flinke opschudding in Marokko. "Ik dacht niet dat het zo bloot en confronterend was," bekent de influencer tegen de regionale omroep Rijnmond.

Hond

Bij haar poging om terug naar Nederland te vliegen, werd Armani tegengehouden. "Er werd mij verteld dat ik me moest melden bij de dichtstbijzijnde politie voor enkele vragen in verband met een onderzoek dat loopt," vertelt ze. Voorlopig verblijft ze in een gehuurd appartement in afwachting van hoe het verder gaat.

Naast haar kleding, zorgde ook de manier waarop Armani haar date liet kiezen voor commotie. Een hond hielp haar bij het selecteren van de gelukkige, wat als een dubbele belediging werd gezien: "Ik beledig de vrouw door mijn kledingkeuze en de man doordat ik mijn hond liet kiezen. Dit was niet mijn intentie, het was meer voor de fun," legt Armani uit. Ze benadrukt dat het luchtig bedoeld was en respect heeft voor de Marokkaanse normen en waarden.

Gevangenisstraf

De Marokkaanse autoriteiten beschuldigen haar nu van het normaliseren van 'opzettelijke naaktheid en onfatsoenlijkheid', waar twee jaar gevangenisstraf en een boete op staan. Ondanks de angst voor mogelijke detentie blijft Armani hopen dat het niet zover komt.

Armani ontvangt zowel kritiek als steun vanuit binnen- en buitenland. Op TikTok bood ze haar excuses aan voor de onrust die haar kledingkeuze heeft veroorzaakt, daarbij verwijzend naar haar Nederlandse opvoeding waarin korte rokjes normaal zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.