Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland in eerste halve finale tijdens Eurovisie Songfestival 2023

Nederland in eerste halve finale tijdens Eurovisie Songfestival 2023

Entertainment

31 jan 2023, 21:10

Nederland strijdt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival om een finaleplek. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de loting in Liverpool, de stad waar het evenement in mei wordt gehouden.

Het liedjesfestijn wordt dit jaar in Engeland gehouden omdat de winnaar van vorig jaar, Oekraïne, door de voortdurende oorlog met Rusland het evenement niet veilig kan organiseren.

Tweede helft van eerste halve finale

Het Nederlandse duo Mia Nicolai en Dion Cooper is in de tweede helft van de halve finale op 9 mei aan de beurt. Ze nemen het dan op tegen veertien andere landen. Onder meer Portugal, Noorwegen, Ierland, Zweden en Israël treden dan ook op.

Aan de tweede halve finale op 11 mei doen zestien landen mee. Onder meer Albanië, Australië, Armenië, België en Denemarken beklimmen dan het podium. In totaal zijn er twintig finaleplekken te vergeven.

De finale van de 67e editie van het songfestival is op 13 mei. Oekraïne, de winnaar van vorig jaar, staat al in de finale. Ook Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, lid van de zogenoemde 'big five', zijn al verzekerd van een finaleticket.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.