Terug

Volg Hart van Nederland

Mogelijk concurrent minder voor S10 op Eurovisie Songfestival

Mogelijk concurrent minder voor S10 op Eurovisie Songfestival

Entertainment

12 apr 2022, 09:50

Zangeres S10 heeft volgende maand bij het Eurovisie Songfestival misschien één concurrent minder. Israël zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn bij het muziekevenement, dat dit jaar in Turijn gehouden wordt. Dat meldt de Israëlische omroep KAN, die verantwoordelijk is voor de uitzending van het songfestival, dinsdagochtend.

Reden voor de afwezigheid is de staking bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat heeft gevolgen voor de veiligheidsprotocollen en dat is volgens de omroep reden genoeg om niet naar Italië af te reizen.

Opgenomen optreden

Het is nog niet duidelijk of Israël daadwerkelijk afziet van deelname. Het kan ook zijn dat het land van afstand - via bijvoorbeeld een liveverbinding of een eerder opgenomen optreden - toch meedoet.

Israël is met zanger Michael Ben David ingedeeld in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Nederland, met S10, mag de eerste halve finale het podium op. Het evenement vindt plaats van 10 tot 14 mei in Turijn in Italië.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.