Terug

Volg Hart van Nederland

Mia en Dion teleurgesteld na uitschakeling, maar 'met opgeheven hoofd naar huis'

Entertainment

10 mei 2023, 07:18

Mia Nicolai en Dion Cooper zijn teleurgesteld dat ze de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool niet hebben gehaald. De twee vinden het enorm "balen", maar gaan desondanks met opgeheven hoofd naar huis, zo vertelden ze aan de Nederlandse media na afloop van de eerste halve finale.

"We komen voor het hele avontuur, voor het hele verhaal en het is gewoon ontzettend jammer dat het vanavond eindigt", zei Cooper. De zanger is wel "super dankbaar" dat hij en Nicolai het avontuur samen hebben mogen doen. "We kunnen met opgeheven hoofd naar huis. Het is wat het is. Ik ga nog wel even balen, maar dat hoort er ook bij. Ik ben trots op wat we gedaan hebben."

'Voel me een winnaar'

Beiden zijn ze trots op hun gezamenlijke prestatie. Nicolai zegt dat ze zelf is gegroeid en veel heeft geleerd tijdens haar songfestivalavontuur. "Ik ging van twintig keer op het podium te hebben gestaan ineens naar zoveel mensen. Dat heb ik gewoon gedaan zonder paniek of wat dan ook. Daar ben ik echt zo trots op."

Nicolai: "Ik voel me nog steeds wel een winnaar voor mezelf. We hebben zoveel mooie dingen in onszelf kunnen overwinnen door dit gewoon aan te gaan en het echt te durven. Het is best wel een ding zo'n Eurovisie Songfestival."

In TV-TALK wordt uiteraard de uitslag van de halve finale van het songfestival besproken:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Toekomst artiesten

Nu het songfestivalavontuur is afgelopen, ligt de toekomst voor de artiesten open. Of ze weer samen gaan zingen, weten de twee nog niet. "Wie weet", vertelde Nicolai. Ze neemt voorlopig eerst even rust. "Ik denk dat ik tot zondag vrij neem en vanaf dan staan er weer allemaal sessies in de studio gepland en dat ga ik gewoon doorzetten." Ook Cooper heeft nog geen concrete plannen. "Mijn brein gaat even tot nu toe, zeg maar", zei de zanger.

De uitschakeling van Mia en Dion roept de vraag op of er weer een landelijk Songfestival moet komen om te bepalen wie Nederland mag vertegenwoordigen:

Moet er weer een landelijk Songfestival komen? 'Dit was een aanfluiting'
1:31
Moet er weer een landelijk Songfestival komen? 'Dit was een aanfluiting'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.