Terug

Volg Hart van Nederland

Songfestival-zangeres Heddy Lester (72) overleden: 'Enorm gevochten tegen haar ziekte'

Songfestival-zangeres Heddy Lester (72) overleden: 'Enorm gevochten tegen haar ziekte'

Entertainment

31 jan 2023, 07:41

Heddy Lester is zondagavond overleden aan de gevolgen van blaaskanker. De zangeres en actrice, die namens Nederland in 1977 deelnam aan het Eurovisie Songfestival met het nummer De Mallemolen, werd 72 jaar.

Heddy overleed in haar woning in Amsterdam. Haar broer, zanger Frank Affolter, maakte dinsdag het nieuws van haar overlijden bekend op de pagina Privé in De Telegraaf. "Ze heeft enorm gevochten tegen de ziekte", zegt hij tegen de krant. „Aanvankelijk leek het de goede kant op te gaan, tot enkele weken geleden bleek dat de kanker ook haar lever had aangetast. Toen is het opeens heel snel gegaan."

Met De Mallemolen, geschreven door Frank Affolter en tekstschrijver Wim Hogenkamp, behaalde Heddy op het Eurovisie Songfestival in Londen de twaalfde plaats.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.