Terug

Volg Hart van Nederland

Storm van kritiek op doorverkoop Lowlands: 'Waarom doen jullie zaken met die oplichters?'

Entertainment

8 feb 2023, 08:37

Festivalgangers én de Tweede Kamer zijn verenigd in hun verbolgenheid over 'woekerprijzen' die worden gevraagd voor doorverkochte Lowlands-tickets. De toegankelijkheid van concerten en festivals staat op het spel als Ticketmaster vrij spel blijft houden, stellen Kamerleden. Staatssecretaris Gunay Uslu (Media en Cultuur) broedt op maatregelen.

Lowlands was zaterdagochtend binnen een kwartier uitverkocht. De ruim 60.000 tickets vallen vanwege 'gestegen kosten' een stuk duurder uit, namelijk 300 euro. "Lowlands had de kaarten nog véél duurder kunnen maken, omdat er een enorme schaarste is in de markt", vertelt Timo Klein, expert op het gebied van mededingingsrecht. "Maar dat doen ze niet, omdat Lowlands hun goede naam en imago wil beschermen."

Concurrentie buitenspel

Over die 300 euro is in de Kamer dan ook weinig opwinding. De boosheid zit 'm meer in de rol die Ticketmaster speelt in de verkoop van tweedehandstickets. Dat begon met het abrupt buitenspel zetten van andere verkoopkanalen zoals Ticketswap, slechts een paar dagen voor de kaartverkoop van start ging. Daarmee eigende Ticketmaster zichzelf een monopolypositie toe.

Veel mensen die zaterdagochtend achter het net hebben gevist, en nu wanhopig op zoek zijn naar een tweedehands kaartje, klagen over de prijzen via Ticketmaster. Bovenop de 300 euro aankoopprijs vragen de verkopers vaak de maximaal toegestane 360 euro, waar dan nog eens 40 euro aan servicekosten bij komen. "Ik begrijp niet dat jullie nog zaken doen met die oplichters", schrijft Melvin.

De samenwerking tussen het festival en Ticketmaster is niet voor de lol, maar om de markt en de betrouwbaarheid van het ticket te beschermen, stelt Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.