Terug

Volg Hart van Nederland

Lee Towers wordt bekend fastfoodicoon: 'Ja toch!'

Lee Towers wordt bekend fastfoodicoon: 'Ja toch!'

Entertainment

28 feb 2023, 20:32

Het ene icoon gaat het andere icoon spelen. De Rotterdamse artiest Lee Towers kruipt namelijk in de huid van niemand minder dan Colonel Sanders, bekend van de fastfoodketen KFC. Hij gaat de stem verzorgen in een nieuwe reeks aan reclames.

Naast de officiële mascotte is Sanders de oprichter van de Amerikaanse kiprestaurantketen. In de Verenigde Staten werd hij een heuse beroemdheid en is dat ook na zijn dood in 1980 ook gebleven. Tegenwoordig spelen acteurs hem na in de reclames die in de VS worden uitgezonden. Het spelen van de 'Colonel' wordt daar gezien als een bijzondere klus.

Nu al te zien

Lee Towers gaat dat dus nu aan deze kant van de Atlantische Oceaan doen. Hij zal te horen zijn in tv-reclames en radiospotjes, schrijft marketingplatform Adformatie. Hij verzorgt overigens alleen de stem van een soort tekenfilmfiguurtje dat het hoofd van Sanders moet voorstellen. In Nederland heeft de restaurantketen 88 vestigingen.

Het eerste reclamespotje is al online verschenen. Towers is daarin een aantal keer te horen met de kreet 'ja toch'. De rest van de muziek komt van een rapper. Het is de bedoeling dat de Rotterdamse zanger in volgende uitingen langer aan het woord komt.

Hart van Nederland maakt iedere dag de podcast TV-TALK, waarin de belangrijkste televisiefragmenten voorbijkomen:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Beeld: KFC

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.