Terug

Volg Hart van Nederland

Krezip-drummer gaat spelen voor U2, voormalig leraar is apetrots: 'Geweldig voor Bram!'

Entertainment

13 feb 2023, 22:52

Een heerlijke verrassing voor Nederland: Krezip-drummer Bram van den Berg neemt komend najaar tijdelijk de honneurs waar achter het drumstel bij U2. Hij gaat de Ierse groep bij een reeks concerten in Las Vegas bijstaan. Zijn voormalig drumleraar Hans van den Hurk volgt Bram al jaren en is zo trots als een pauw.

U2 kondigde maandag de shows in de Amerikaanse gokstad aan en maakte ook bekend dat Bram invalt voor drummer Larry Mullen Jr. Die liet eerder al weten dat hij een operatie moest ondergaan en daardoor tijdelijk uit de running zou zijn. Het is niet duidelijk waaraan hij is geopereerd.

Bram van den Berg (40) werd geboren in Gelderland en groeide voor een groot deel op in Friesland. Als jong ventje droomde hij al over een carrière als popmuzikant. Het was voor hem dus een logische keuze om zich in te schrijven bij de Fontys Rockacademie in Tilburg, waar hij van 2000 tot 2004 studeerde. Sinds 2005 is hij bij Krezip betrokken.

Hans van den Hurk, drumleraar aan de Rockacademie, herinnert zich de jonge Bram nog goed. "Je zag meteen al iets bijzonders bij hem."

Deze lovende woorden heeft Van den Hurk over voor zijn oud-leerling:

Krezip-drummer gaat spelen voor U2, voormalig leraar is apetrots: 'Geweldig voor Bram!'
2:06
Krezip-drummer gaat spelen voor U2, voormalig leraar is apetrots: 'Geweldig voor Bram!'

Keiharde werker

De overgang naar de wereldberoemde rockband doet de Nederlandse muziekwereld wel even op haar grondvesten schudden. "Het is geweldig voor Bram", zegt Van den Hurk tegen Hart van Nederland. "Hij verdient het ook. Hij werkte 20 jaar geleden bij ons al keihard en was bijzonder toegewijd, constant bezig zichzelf te verbeteren."

De trotse drumleraar vindt het een logische keuze van U2 om te kiezen voor Bram. "Zo'n wereldact past wel bij hem. Het is muziek op het hoogste niveau, maar dat kan Bram. Het is echt heel bijzonder!" Ook is Bram zijn oud-leraar nog altijd niet vergeten. Van den Hurk kreeg maandagochtend namelijk een appje van hem. "Daarin stond dat hij veel van mij geleerd heeft. Daar ben ik heel blij mee."

Krezip hoeft zich geen zorgen te maken dat ze nu zonder drummer komen te zitten: naamgenoot Bram Hakkens zal Bram van den Berg gaan vervangen tijdens de aankomende clubtour en festivals.

Opvallende televisiefragmenten worden iedere avond besproken in de podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.