Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkers Waar doen ze het van? verdeeld over moeder Nadia: 'Teren op overheidsgeld'

Kijkers Waar doen ze het van? verdeeld over moeder Nadia: 'Teren op overheidsgeld'

Entertainment

14 apr 2022, 12:03

In het programma Waar doen ze het van? worden vier gezinnen gevolgd die moeten rondkomen van totaal verschillende maandbudgetten. Zo ook moeder Nadia met drie kinderen en een budget van 1660 euro. Op Twitter uiten kijkers hun verontwaardiging over de manier waarop zij met haar geld omgaat.

Nadia's filosofie is dat je met weinig geld gelukkig kan zijn. Ze leeft zo duurzaam mogelijk en woont in een tiny house zonder elektriciteit en riolering. Ook geeft ze haar kinderen zelf thuis les. Dit is iets waar veel kijkers zich zorgen om maken. "Nadia, je kinderen horen op school te zitten. Niet alleen om te leren maar vooral voor de sociale contacten!"

Dat Nadia het fijn vindt dat ze op deze manier niet zo vroeg op hoeft te staan, schiet bij veel mensen ook in het verkeerde keelgat. "Je kinderen thuis lesgeven omdat je te lui bent om vroeg op te staan?"

Uitkering

Maar waar mensen pas echt over vallen, is het feit dat Nadia rondkomt van een uitkering. "Nadia geeft minder uit dan dat ze binnen krijgt, antwoord; dat is fijn. Dat noem ik asociaal en teren op overheidsgeld."

Mensen zien ook een uitkomst voor de moeder. "Als moeders d’r kinderen gewoon naar school laat gaan en zelf voor de klas gaat staan zijn er gelijk een paar problemen opgelost."

Bewust leven

Zeker niet iedereen is negatief over Nadia. Een aantal mensen applaudisseren haar manier van leven. "We kunnen wel zeuren op Nadia maar ze leeft in ieder geval het meest bewust van alle gezinnen."

Wie ook niet in de smaak viel op Twitter was vader Vasco Rouw. Hij was het onderwerp van het BNNVARA-programma BOOS omdat hij een omstreden cryptomunt, Xpose, promoot. Volgens het programma willen 56 mensen aangifte doen tegen onder andere Vasco Rouw.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.