Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkers Steenrijk, Straatarm geraakt door puber Jan-Thijs: 'Wat een lieve zoon!'

Entertainment

1 sep 2022, 12:34

Kijkers van het SBS-programma Steenrijk, Straatarm zijn behoorlijk onder de indruk van Jan-Thijs, de puberzoon uit het arme gezin. Om een zakcentje te verdienen werkt hij naast zijn school heel hard in een snackbar, maar houdt niet al zijn zuurverdiende geld zelf.

Hij gebruikt zijn salaris regelmatig om zijn ouders Marcel en Trijntje en zusje Klazina te trakteren op een gezellig familie-uitje. Zijn moeder en vader werken beiden ook hard, hij bij een inpakbedrijf en zij bij een schoonmaakbedrijf, maar door verkeerde keuzes kwam het gezin uit Sneek in de schuldsanering terecht. Daardoor heeft het gezin, dat ook een hond en twee katten heeft, slechts negentig euro per week te besteden.

Daarom springt Jan-Thijs waar hij kan bij. "Zo zijn we pas gaan schaatsen, ik dacht: zijn we ook eens een keer leuk weg", vertelt de tiener. Ook trakteert hij ze af en toe op een gezellig etentje. Dat haar zoon in de buidel tast om met zijn ouders en zusje iets leuks te doen, vindt Trijntje moeilijk. "Ik wil niet op zijn geld zitten. Dat doet me heel zeer."

Droom komt uit

Veel kijkers zijn geraakt door de onbaatzuchtige tiener, blijkt uit reacties op social media. "Wat is dat een sympathieke zoon in het arme gezin", schrijft Elsschot op Twitter. "Wat een lieve zoon", vindt een ander.

En dankzij het rijke gezin, Wim en Saartje uit België, is het nu eens Jan-Thijs die in de watten wordt gelegd. Hij is racefan, dus mag hij een middagje racen op het circuit vlakbij. Hij is geëmotioneerd dat één van zijn dromen uitkomt. "Dat ze zulke dingen voor ons hebben bedacht", stamelt hij.

Bekijk de aflevering terug bovenaan het artikel

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.