Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkers kwaad op Steenrijk, Straatarm: 'Waarom komt deze oplichter in jullie programma?'

Entertainment

10 mei 2023, 22:46

Kijkers van het televisieprogramma Steenrijk, Straatarm verbazen zich over het rijke stel dat deze week meedoet. Het is namelijk niet de eerste keer dat Jesper Hensgens op tv is. Consumentenprogramma Radar had hem namelijk ook al eens in de uitzending zitten, maar dan als oplichter.

Hij zou namelijk een dropshipper zijn: iemand die goedkoop spullen inkoopt vanuit China en ze dan via een Nederlandse webshop voor veel meer geld doorverkoopt. De winkel hoeft zelf geen voorraad aan te leggen en heeft bijna geen kosten, maar de kwaliteit van de producten is vaak veel slechter dan dat het lijkt op foto's. En als je het wil retourneren, mag je zelf de kosten betalen om het naar de andere kant van de wereld te versturen.

Zo'n webshop had Hensgens ook: Byaaza. En dat zijn kijkers niet vergeten. "Waarom komt deze oplichter in jullie programma?", vraagt iemand aan SBS6. En: "Misschien komt Kees van der Spek zo binnenwandelen met een cameraploeg van oplichters aangepakt."

Daarnaast zijn mensen ook niet gecharmeerd van de manier waarop het stel zich gedraagt. "Ligt het aan mij of zijn die Jesper en Shannon best wel lichtelijk opschepperig?", zegt iemand. En: "Voor de voedselbank zou Jesper zich schamen. Voor de manier waarop jij je geld verdient niet?"

Over het arme gezin in deze aflevering zijn de kijkers wél te spreken:

Het heftige verhaal van Sabrina in Steenrijk, Straatarm
2:51
Het heftige verhaal van Sabrina in Steenrijk, Straatarm

Wil je iedere dag een overzicht van welke televisiefragmenten je niet mag missen? Luister dan de Hart van Nederland-podcast TV-TALK:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.