Terug

Volg Hart van Nederland

Kijkers bedanken ongeneeslijk zieke Ron Fresen na laatste NOS Journaal

Kijkers bedanken ongeneeslijk zieke Ron Fresen na laatste NOS Journaal

Entertainment

22 apr 2022, 20:58

"Ik ga dit heel erg missen. Dit is zo'n belangrijk onderdeel van mijn leven geweest al die jaren." Met die woorden sloot politiek verslaggever Ron Fresen (63) vrijdagavond zijn loopbaan bij de NOS af. Fresen kondigde in oktober aan dat hij prostaatkanker heeft en daarom stopt met zijn werk voor de omroep.

"Ik heb het altijd met ongelooflijk veel liefde en plezier gedaan", aldus Fresen in het Achtuurjournaal van vrijdag. "Ik heb altijd gezegd: 'Je moet zo veel mogelijk met een goed verhaal in de journaals willen zitten.' Volgens mij ben ik daar redelijk ver mee gekomen de afgelopen jaren."

Opgestoken duimen

Fresen richt zich - met opgestoken duimen - ook nog tot zijn collega's en de kijker: "Ik wil iedereen hier heel erg graag bedanken voor alle aandacht in die jaren en de enorme blijken van waardering die ik ook zeker de laatste weken en laatste maanden heb gekregen. Ik kan maar een ding nog zeggen: het ga jullie goed. Bye!"

Kijkers van het journaal gaan Ron op hun beurt ook missen en bedanken hem voor zijn inzet. "Nog een mooie toekomst gewenst en sterkte met de gezondheid", laat iemand weten. "Ik zal zijn brede handgebaren en klare taal missen", deelt een ander.

Fresen wordt vanaf 1 mei als de vaste politiek duider van het NOS Journaal opgevolgd door Xander van der Wulp.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.