Terug

Volg Hart van Nederland

Kandidaten RTL-programma's gaan slordig om met verkeersregels, zender op de vingers getikt

Kandidaten RTL-programma's gaan slordig om met verkeersregels, zender op de vingers getikt

Entertainment

22 aug 2022, 15:54

RTL gaat het gebruik van de juiste veilige verkeersroutines in auto's duidelijker vastleggen tijdens de opnames. Dat laat een woordvoerder weten na een klacht van Veilig Verkeer Nederland (VVN) over het slordige weggedrag van kandidaten in een aantal RTL-programma's.

In onder meer B&B Vol Liefde, Kopen zonder kijken en Ontvoerd wordt onachtzaam omgesprongen met autogordels en wordt in auto's gebeld met een smartphone aan het oor, zo stelde VVN.

Voorbeeldfunctie

Volgens VVN hebben de goedbekeken programma's een voorbeeldfunctie en moeten programmamakers daarmee rekening houden. "We zijn ons bewust van onze voorbeeldfunctie", laat RTL weten. "Daarom zijn we ook scherp op veilig rijgedrag. We hadden er in deze gevallen beter op moeten letten. Daarom gaan we dit duidelijker vastleggen in onze productieprocessen."

VVN deed de dringende oproep aan alle makers van Nederlandse televisieprogramma's en series. "Uit alle onderzoeken blijkt dat goed voorbeeld goed doet volgen. Je moet mensen, zeker in goedbekeken programma's, duidelijk maken hoe ze zich achter het stuur en op de weg horen te gedragen", stelt een woordvoerder.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.