Terug

Volg Hart van Nederland

Joost Klein gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival

Entertainment

11 dec 2023, 08:11

Joost Klein is door de AVROTROS gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. De aankondiging van de geselecteerde kandidaat vond plaats op maandagochtend. Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar gehouden van 7 tot en met 11 mei in Malmö.

Dit jaar stond de selectiecommissie voor de uitdaging om een keuze te maken uit een recordaantal van meer dan zeshonderd nummers.

Joost noemt zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival "een droom die uitkomt". "Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen. Joost Klein, Droom Groot!", reageert de zanger op de bekendmaking.

Populair op social media en Duitsland

De 26-jarige Joost Klein, beter bekend als Joost, kreeg bekendheid met zijn nummers Wachtmuziek, Ome Robert, Scandinavian Boy en Friesenjung.

Joost speelde dit jaar onder meer op Lowlands en Pinkpop en in november had hij twee uitverkochte shows in de AFAS Live in Amsterdam. Met het nummer Friesenjung scoorde hij een nummer 1-hit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In dat eerste land weet hij ook concerten uit te verkopen.

De zanger kon op sociale media op veel bijval voor zijn deelname rekenen: radiozender NPO 3FM startte zelfs een petitie om hem mee te laten doen. Tienduizenden mensen ondertekenden die.

Opvolger Mia en Dion

De laatste vijf kanshebbers moesten hun inzending live zingen voor de commissie. Dat werd ingevoerd na het optreden van kandidaten Mia Nicolai en Dion Cooper dit jaar. Het duo had voor de shows niet eerder samen op het podium gestaan en zong tijdens de optredens vals. Het duo haalde de finale niet.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.