Terug

Volg Hart van Nederland

Johnny de Mol wil dat OM hem vervolgt na aangifte ex-verloofde Shima Kaes

Entertainment

13 apr 2022, 16:49

Johnny de Mol heeft het Openbaar Ministerie (OM) gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de aantijgingen van zijn ex-verloofde Shima Kaes. Zij beschuldigt de tv-presentator van zware mishandeling. De Mol wil nu dat justitie hem vervolgt.

Dat meldt zijn advocaat Peter Plasman woensdag. De Mol heeft altijd ontkend Kaes te hebben mishandeld. Met een grondig onderzoek en strafvervolging door het OM hoopt hij een einde te kunnen maken aan de aantijgingen. Hij wil dat dit gebeurt "bij de enige plaats waar dit thuishoort, namelijk bij politie en justitie en niet in de publiciteit", aldus Plasman.

Gechanteerd door ex-verloofde?

Kaes deed eind 2020 aangifte. Volgens Plasman hebben haar zaakwaarnemers daarvoor contact gelegd met zowel De Mol als zijn ouders "om de familie tot een prestatie te bewegen. Lees: betaling." Johnny de Mol en zijn vader John de Mol hebben daarna aangifte gedaan van poging tot afdreiging, een juridische term voor chantage.

Sinds die tijd zoeken Kaes en haar zaakwaarnemer voortdurend de media, stelt Plasman. Het gaat daarbij om "herhalingen van de eerder geuite beschuldigingen". Dit belemmert De Mol in zijn persoonlijk en maatschappelijk functioneren, stelt de advocaat. "Hij wordt door de acties van mevrouw Kaes en haar zaakwaarnemer min of meer gegijzeld."

De Mol wil snel duidelijkheid

De Mol heeft vanaf het begin bij het OM aangedrongen op een snel besluit over zowel de aangifte van Kaes tegen hem als die van hemzelf en zijn vader tegen zijn ex-verloofde. Volgens Plasman heeft de officier van justitie toegezegd dat de uitkomst daarvan nog deze maand bekend zal worden.

Als justitie besluit om geen strafrechtelijk onderzoek in te stellen en De Mol niet te vervolgen, dan zal de tv-presentator bij het gerechtshof een beklagprocedure starten om op die manier alsnog zijn eigen vervolging af te dwingen, aldus Plasman. De Mol ziet de uitkomst van een strafzaak naar eigen zeggen met vertrouwen tegemoet.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Vandaag Inside

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.