Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen vertelt hoe zijn vrouw reageerde op de kaarsrel

Entertainment

2 jan 2023, 22:21

Johan Derksen wilde zich met zijn kaarsenverhaal afgelopen voorjaar "kwetsbaar" opstellen. Het was niet zijn insteek om "een lacherige sfeer" te creëren, zo vertelt de voetbalanalist in het SBS-programma De 10 Vragen, waarin hij werd geïnterviewd door Rob Kemps.

"Ik denk: ik stel me kwetsbaar op, het is iets waar ik niet trots op ben, maar ik denk dat vertel ik", zegt Derksen. "Er ontstaat een soort lacherige sfeer. Door dat lacherige sfeertje is het een grap geworden, terwijl het een biecht was. Om aan te tonen: ik ben ook niet heilig."

Afgelopen voorjaar ontstond ophef toen Derksen vertelde dat hij ooit een beschonken vrouw had gepenetreerd met een kaars. Later zwakte hij zijn verhaal af en zei dat er geen penetratie was geweest. Vandaag Inside was vanwege het incident toen enige tijd niet op tv. Door de ophef raakte de vaste tafelgast van het programma ook een aantal klussen kwijt.

Toch ziet Derksen zichzelf niet als slachtoffer. "Ik heb een bek als een scheermes, en ik sta voor wat ik gezegd heb", zegt de 73-jarige analist, die zich vooral stoort aan de cancel-cultuur. "Hebben die mensen in het verleden nooit iets uitgevreten wat niet door de beugel kon?" Ook was hij erg geschrokken van "de kracht van woke", zo stelt hij. "De volgende ochtend was ik al mijn hobby's kwijt. Heel Nederland stond op z'n kop, behalve ik."

'Stuitend ordinair'

In de uitzending vertelt Derksen ook hoe zijn vrouw erop reageerde. Die was niet blij met de ophef, laat hij los. In de dagen na de uitzending was haar man overal in het nieuws te zien. Sowieso is ze niet altijd even blij met de "stuitend ordinaire" zaken die hij op tv doet, vertelt Derksen. Bekijk het hele fragment hierboven terug.

De kaarsrel was een van de meest besproken zaken van het afgelopen televisiejaar, maar er was nog veel meer. Beluister dat allemaal in TV-TALK, de snelst groeiende podcast van Nederland:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaand fragment was eerder te zien in De 10 Vragen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.