Terug

Volg Hart van Nederland

Jochem Myjer na stilleggen try-out van 'concullega': 'Dit mag een directeur nooit doen!'

Jochem Myjer na stilleggen try-out van 'concullega': 'Dit mag een directeur nooit doen!'

Entertainment

26 feb 2023, 14:59

De try-out van de nieuwe voorstelling van cabaretier en acteur Wart Kamps in cultureel centrum De Ogtent viel bij het publiek in Duiven zó slecht dat de directeur van het centrum zich genoodzaakt voelde de show stil te leggen. Kamps 'concullega' Jochem Myjer is verbijsterd. "Dit mag een directeur nooit doen. Nooit", schrijft hij op Twitter.

Dat de sfeer er in de zaal niet om over naar huis te schrijven was, had Kamps (45) zelf ook wel door. Tegen NRC noemde hij de repliek van zijn publiek "stroef, er werd weinig gelachen en ik zag veel onbegrip". In een scène waarin hij voor God speelt, ging het helemaal mis. Een vrouw verliet de zaal. "Hé, niet weglopen als God praat", riep Kamps tegen haar.

En dat was het teken voor 150 anderen om ook de zaal te verlaten.

Erbarmelijk

Daarop toog Chris van de Ven, directeur van De Ogtent en mede-programmeur van de voorstellingen, naar het podium om de try-out stil te leggen. Hij vond het zelf ook niet verstandig, legde hij uit aan de krant. "Maar er móest iets gebeuren. Het was zó slecht dat ik dacht: dit kan niet meer."

De helft van de zaal was al leeg. "Toen ik naar voren stapte, vertrok er wéér een hele horde."

Volgens Myjer is juist het handelen van de directeur van de Ogent erbarmelijk. Een directeur heeft nooit en te nimmer het recht een voorstelling van een cabaretier stil te leggen, vindt hij. "Hoe slecht een show ook is. Leg het na afloop uit. Geef ze geld terug. Leg ze uit dat dit kan gebeuren in theater. Maar nooit inbreken."

75 toeschouwers bleven zitten

Enkele bezoekers maakten overigens bezwaar tegen het stilleggen van de show. Uiteindelijk maakte Wart zijn voorstelling, met de treffende titel 'Awkwart', wel af, voor nog 75 overgebleven toeschouwers.

Door alle commotie willen mensen wel graag zelf zien hoe 'Awkwart' de show daadwerkelijk is, blijkt uit reacties op social media. Tja, twittert Jochem, "slechte publiciteit bestaat niet, zei Joop van de E."...

Hart van Nederland maakt iedere dag TV-TALK, een podcast waarin de belangrijkste televisiefragmenten worden besproken:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.