Terug

Volg Hart van Nederland

Jeugdige Amsterdammers zorgen voor omverwerping president Poetin

Entertainment

27 apr 2022, 14:40

Wie een blik werpt op de Koningsdagtaferelen in ons land, kan niets anders concluderen dan dat het een en al gezelligheid is. Maar schijn doet soms bedriegen, want in één Amsterdams park is een stevig 'gevecht' aan de gang... De inzet? Het omverwerpen van de Russische president Vladimir Poetin.

Een briefje, geprikt aan een Mokumse boom, met daarop de vraag wie het daadwerkelijk aandurft om de Russische president uit het zadel te wippen, is een stille getuige van wat er gaande is. Het gekletter van metaal dat op de grond valt, kreten schallen op de achtergrond.

Drie keer gooien

Alle gekheid op een stokje: In het Vondelpark is het deze Koningsdag - uiteraard - mogelijk om lekker oer-Hollandse spelletjes te spelen, zoals blikwerpen. Een paar creatievelingen heeft bedacht om de blikjes te voorzien van een sticker met daarop de tronie van Poetin. Wie belangstelling heeft mag voor één euro drie keer gooien, in de hoop op die manier zo veel mogelijk blikjes omver te gooien.

De luchtig bedoelde attractie is natuurlijk opgezet met de uiterst schrijnende situatie in Oekraïne in het achterhoofd. Een aantal kinderen waagt net een poging als Hart van Nederland ze aantreft. Een kleine Amsterdammer legt uit waarom hij goed zijn best doet om zoveel mogelijk blikjes omver te werpen: "Ik doe er alles voor, want Oekraïne moet winnen in de oorlog." Zijn moeder vult aan: "Vrede moet er zijn. Hij moet gewoon even stoppen," doelende op de Russische president. "Ik hoop dat hij het een beetje heeft gevoeld..."

Koning over Poetin

De oorlog in Oekraïne zit ook bij de koninklijke familie, die dit jaar Maastricht aandoet, in het achterhoofd. Koning Willem-Alexander liet zich de naam van de Russische president ontvallen toen hij aanwezige journalisten te woord stond over een woensdagochtend gepubliceerde peiling van de NOS. Uit die peiling is naar voren gekomen dat het vertrouwen in hem is gedaald. "Peilingen doen me niet zo veel. Wat ik wel goed vind, is opbouwende kritiek. Als je dat niet hebt, kun je eindigen als Poetin. En dat wil niemand."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.