Terug

Volg Hart van Nederland

Ik hou van Holland krijgt tijdelijk nieuwe presentator: Rob Kemps

Entertainment

5 juli 2022, 10:17

Linda de Mol stopt tijdelijk als presentatrice van Ik hou van Holland. Ze legde begin dit jaar al haar tv-werk voor onbepaalde tijd neer na de onthullingen over The Voice of Holland. Nu neemt Rob Kemps het stokje van haar over in het nieuwe seizoen van de spelshow.

Dat heeft Talpa, waar tv-zender SBS6 onder valt, dinsdagochtend bekendgemaakt. De Mol wil komend najaar alleen een nieuwe reeks Miljoenenjacht presenteren en werkt daarnaast aan een nieuwe dramaserie. Daarom is Kemps, bekend als zanger van de Snollebollekes, gevraagd om de presentatie van Ik hou van Holland eenmalig van haar over te nemen.

Zijn nieuwe taak is volgens Kemps "een beetje alsof je Messi moet vervangen". "Ik vind het daarom een enorme eer dat Linda het mij toevertrouwt en ik heb er mega veel zin in", vertelt hij. Ik hou van Holland is vanaf 3 september weer te zien op SBS6. Net als vorig seizoen zijn Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade de teamcaptains.

Linda de Mol van tv-scherm

De Mol legde in januari al haar werk neer toen bleek dat haar partner Jeroen Rietbergen als bandleider bij The Voice werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De muzikant erkende vervolgens dat hij eerder "relaties van seksuele aard" had met vrouwen die betrokken waren bij de talentenjacht. De Mol besloot daarop haar relatie te verbreken.

Na de onthullingen geloofden sommigen niet dat De Mol niet van het wangedrag van Rietbergen wist. Twee vermeende slachtoffers van Voice-coach Ali B hadden zich in 2020 namelijk al gemeld bij LINDA. Daarop sprak De Mol zich in een emotioneel statement uit tegen de "bizarre hetze". "Alles wat ik zeg wordt weggezet als liegen", reageerde ze fel.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.