Terug

Volg Hart van Nederland

Hoofdredactie NOS Sport treedt toch per direct terug

Entertainment

12 mrt 2023, 20:16

De hoofdredactie van NOS Sport treedt per direct terug. Dat heeft de NOS-directie besloten in goed onderling overleg met de leden van de hoofdredactie, meldt de omroep in een persbericht.

Op korte termijn wordt een interim-hoofdredacteur aangesteld, die aanblijft tot een nieuwe hoofdredacteur is geworven. Daarna komt er een nieuwe hoofdredactie. Donderdag zei de hoofdredactie nog 'gefaseerd' terug te treden, zodat de continuïteit gewaarborgd zou blijven. Dat leidde tot veel kritiek, onder andere bij de Vereniging Vertrouwenspersonen.

Grensoverschrijdend gedrag

Het besluit komt nadat er vrijdag een artikel verscheen in de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag en pesterijen op de werkvloer van NOS Sport. De krant heeft 32 medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen van NOS Sport gesproken in het onderzoek. "Dit laat nogmaals zien dat er echt werk aan de winkel is, en dat wat er in het verleden is gebeurd nooit meer mag voorkomen", stelde algemeen directeur Gerard Timmer in een reactie.

Tom Egbers

In het artikel staat onder meer omschreven dat presentator Tom Egbers grensoverschrijdend en intimiderend gedrag vertoonde. In 2005 zou hij een affaire hebben gehad met een 22-jarige stagiaire, die hij daarvoor talloze sms'jes stuurde en soms middenin de nacht belde, en nadat deze werd beëindigd zou hij haar hebben gepest. In het bijzijn van meerdere collega’s noemde hij haar 'de as van het kwaad', 'het vergif' en 'serpent'. Ook maakte hij- wanneer zij langsliep - een handgebaar alsof hij iemands keel doorsneed, aldus de krant.

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK hoor je iedere dag de belangrijkste televisiefragmenten en het opvallendste nieuws uit de media. Luister hier de laatste aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.