Terug

Volg Hart van Nederland

Hierdoor kwam Rob de Nijs (80) in het ziekenhuis terecht: 'Rob ademde niet meer'

Entertainment

26 mei 2023, 11:19

Zanger Rob de Nijs (80) kwam vorige maand in het ziekenhuis terecht door "forse" longembolieën die hem bijna fataal werden. Dat vertelde zijn vrouw Henriëtte de Nijs in Tijd voor MAX op NPO 1. "Het scheelde niet veel."

De Nijs had begin april plots last van ademhalingsproblemen. "Hij glipte tussen mijn vingers vandaan", blikt De Nijs terug. "Rob ademde niet meer." Ook voelde ze geen hartslag bij haar man, die lijdt aan de ziekte van Parkinson. "Dat was horror."

Huis vol hulpdiensten

Henriëtte belde het alarmnummer. "Ik heb op een gegeven moment tegen die mevrouw gezegd: dit gaat niet goed. Maar zij vroeg me nog meer dingen en toen heb ik echt geschreeuwd: hij glipt onder mijn handen vandaan, er moet nu wat gebeuren." Ze vertelt dat ze haar man mond-op-mondbeademing moest geven. "Binnen no-time stond het hele huis vol met mensen", vervolgt ze, waarmee ze doelt op de hulpdiensten.

Uiteindelijk is de zanger naar het ziekenhuis gebracht met een kloppend hart en een ademhaling. "We wisten nog niet precies wat er aan de hand was." In de loop van de nacht bleek dat hij forse longembolieën had. Bij een longembolie is een bloedvat naar de longen afgesloten door een bloedpropje, waardoor verminderd zuurstof in het bloed kan komen. "Het scheelde niet veel."

Begin deze maand had Evert Santegoeds bij Shownieuws een update over de gezondheid van De Nijs:

Update over Rob de Nijs
1:28
Update over Rob de Nijs

Ontroerd door kaarsenactie

Inmiddels maakt de 80-jarige zanger het "verbazingwekkend goed", aldus zijn vrouw. Ze omschrijft zijn situatie als "stabiel". De Nijs is uit het ziekenhuis en hij revalideert nu in een revalidatiecentrum.

Tijdens zijn ziekbed vroeg De Nijs of mensen een kaarsje wilden branden en dit wilden delen op sociale media. Vroeger brandde ze met haar ouders een kaars als iemand "extra steun nodig had", vertelde ze, maar ook verwees dit naar het nummer Zet Een Kaars Voor Je Raam van Rob. Het was "een opwelling" om mensen op te roepen een kaars te branden en dit te delen, maar de oproep kreeg veel respons. "Het was zeer ontroerend en ik heb ook echt het idee dat dat hem heeft geholpen."

In TV-Talk alles wat je gemist hebt over de tv-avond:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.