Terug

Volg Hart van Nederland

Het begin was 'hobbelig' maar nu heeft duo draai gevonden voor Songfestival, zeggen Mia en Dion

Het begin was 'hobbelig' maar nu heeft duo draai gevonden voor Songfestival, zeggen Mia en Dion

Entertainment

5 mei 2023, 19:40

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben na een "hobbelig" begin van hun avontuur richting het Eurovisie Songfestival hun draai gevonden in Liverpool. De voorbereidingen en de eerste repetities verlopen goed, laat het duo weten.

"Ik voel me heel goed", zegt Cooper. "Ik ben echt heel blij om hier te zijn na al die maanden hiernaartoe werken. Vooral in de arena zijn, is zo vet. Onze droom wordt werkelijkheid. Dit is het eindstation van de Eurovisie-reis, en die reis is tot nu toe best wel hobbelig geweest maar we zijn uiteindelijk hier terechtgekomen met de juiste ingrediënten en een goed gevoel. Daar draait het om."

Zo zag de tweede repetitie eruit:

De 27-jarige Nicolai en 29-jarige Cooper zijn nu een kleine week in Liverpool. Maandag en woensdag waren er belangrijke repetities in de hal waar volgende week het songfestival plaatsheeft.

De twee hielden er een goed gevoel aan over, zeker vanwege de toch wat "technische performance" met een ronddraaiende schijf en de eerder teleurstellend verlopen optredens op preparty's in Madrid en Amsterdam.

En die zagen zo eruit:

"Alle abstracte ideeën die we hadden zijn hier werkelijkheid geworden" , zegt Nicolai. "We konden het nu eindelijk voelen: de rook, wat er om je heen gebeurt, de draaiende schijf, het licht en de camera's. Alles heeft opeens iets extra's. En ook fijn dat we de pasjes allemaal nog wisten", lacht ze. "Ik voelde me heel vrij. (...) Catastrofes zijn uitgebleven: niemand is van de schijf gevallen."

Van de gehele act is tot nu toe naast de dertig seconden durende repetitieclip niets naar buiten gekomen.

Maandag tijdens de generale repetitie wordt de act voor het eerst zichtbaar voor de pers. De eerste halve finale staat dinsdag op het programma. 

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.