Terug

Volg Hart van Nederland

Henk Westbroek mag toch niet gratis winkelen voor het goede doel

Henk Westbroek mag toch niet gratis winkelen voor het goede doel

Entertainment

30 nov 2021, 21:35

Het gratis winkelen voor het goede doel door zanger Henk Westbroek gaat tóch niet door. Westbroek en de Albert Heijn kwamen eind vorige week tot een overeenstemming dat de Utrechtse zanger 15 minuten mocht komen winkelen nadat de supermarktketen een stuk tekst heeft gebruikt uit een lied dat hij ooit schreef voor zijn band.

"Sinterklaas, wie scant hem niet. Deze tekst trof Westbroek aan op de scanapparaten van zijn plaatselijke Albert Heijn. Volgens de zanger is dat meeliften op het nummer “Sinterklaas, wie kent hem niet” van zijn band, Het Goede Doel. Via Twitter uitte hij zijn ongenoegen. 'AH lift mee op het succes van het oorspronkelijke liedje. En heeft als zuinige multinationale kruidenier niet om toestemming gevraagd.'

Tijdstip van winkelmoment

De supermarkketen ging overstag en kwam met excuses maar het gratis winkelen gaat nu alsnog niet door. Waarom niet? Tegen De Nuk vertelt Westbroek: "Het was teveel gedoe voor de supermarkt." Volgens de zanger had het een mooi (media)moment kunnen worden om ook aan andere bedrijven te laten zien de geven aan de Voedselbank een mooi gegeven is, zeker in deze tijd.

Maar voor de supermarkt kon het winkelmoment alleen heel vroeg in de ochtend. "Kunnen we het dan niet na 8 uur ’s avonds doen" vraagt de zanger aan de supermarkt. "Nee, dat kon ook niet. Waarom niet? Na acht uur worden de vakken gevuld en dan had ik zonder problemen dat karretje kunnen vullen. Met een beetje creativiteit was dit op te lossen geweest. Jammer!”

Geld overmaken naar de Voedselbank

Hoewel er niet gratis gewinkeld gaat worden heeft de zanger toch nog een mooi bedrag binnengehaald voor de Voedselbank. De supermarkt gaat een bedrag van 5.000 euro overmaken naar de Voedselbank. Onder de voorwaarde dat Westbroek een kopie gaat krijgen van de betaling.

De scanapparaten met de 'gestolen tekst' mag de supermarkt tot sinterklaas laten staan van de zanger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.