Terug

Volg Hart van Nederland

Hélène Hendriks ontvangt dreigementen vanwege link met VI en Derksen

Entertainment

29 apr 2022, 20:40

Hélène Hendriks wil voorlopig niet te veel haar mening geven over het veelbesproken kaarsincident rond haar collega Johan Derksen. Ze wordt met de dood bedreigd en de politie heeft haar geadviseerd om zich "iets" afzijdig te houden, zo vertelde de presentatrice aan het begin van de SBS6-talkshow HLF8.

Vrijdag werd bekend gemaakt dat het programma Vandaag Inside van de buis wordt gehaald. Derksen heeft aangegeven dat hij per direct stopt met zijn werkzaamheden voor het programma. René van der Gijp en Wilfred Genee hebben aangegeven dat ook zij onder deze omstandigheden het programma niet willen voortzetten.

"Misschien goed om vooraf aan te geven: ik zal niet te veel mijn mening geven hierover", zei Hendriks op het moment dat het waarschijnlijke einde van Vandaag Inside aan tafel werd besproken. "Dat is eigenlijk op last van de politie omdat er een stevig dreigement ligt. Zij hebben dringend advies gegeven om mij iets afzijdig te houden. Ik heb natuurlijk een redelijke link naar VI."

'Laat mij niet de mond snoeren'

Volgens Hendriks is het niet zo dat ze niet haar mening wil geven. "Die zal ik ook echt wel een keer geven en ik laat me ook absoluut niet de mond snoeren maar ik denk dat ik soms even verstandig moet zijn. Dus bij dezen laat ik dat bij jullie", zei ze tegen haar gasten.

De presentatrice, die sinds deze week de van wangedrag beschuldigde Johnny de Mol vervangt in HLF8, stelt ook dat ze niet de enige is die dreigementen ontvangt. Hendriks noemde daarbij geen namen. "En misschien ga ik dan nu ook wel weer te ver: Johan is echt een heel goede en fijne collega van mij en ik zal echt nooit een collega afvallen. Dat wil niet zeggen dat ik zijn uitglijder goedkeur. Daar heeft hij zelf ook al genoeg over gezegd, maar ik wil dat toch even kenbaar maken."

In RTL Boulevard vertelt Vandaag Inside-gast Yesim Candan dat ook zij dreigementen ontvangt via social media. "Het zijn vooral jonge mannen die boos op mij zijn", vertelt ze. "Heb een aantal ernstige en walgelijke berichten gekregen, ze gaan dan over mijn Turkse achtergrond. Het is makkelijk om te zeggen dat ik mij er niets van aan moet trekken, maar het gaat toch onder de huid zitten."

Beeld: HLF8

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.