Terug

Volg Hart van Nederland

Hans de Booij heeft weer een huis: 'Je zag helemaal aan hem dat hij de zon weer zag schijnen'

Hans de Booij heeft weer een huis: 'Je zag helemaal aan hem dat hij de zon weer zag schijnen'

Entertainment

27 juni 2023, 20:57

Zanger Hans de Booij (65) heeft eindelijk een thuis gevonden. Na een periode van dakloosheid in een caravan, heeft hij het aanbod van ondernemer Gerard van der Horst uit Fijnaart aangenomen om een jaar lang gratis in het dorp te wonen. Het huis staat toevallig om de hoek bij volkszanger Frans Bauer. De Booij is dolgelukkig met de nieuwe woning en hoopt andere daklozen te kunnen helpen.

"Het was eigenlijk een spontane ingeving om Hans te helpen", vertelt ondernemer Gerard van der Horst tegen Hart van Nederland. Van der Horst zag het artikel voorbijkomen waarin Hans zijn verhaal deed. "De foto die daarbij stond in combinatie met het verhaal greep mij heel erg aan. Toen kreeg ik het gevoel dat ik iets moest doen."

Ook dit opvallende nieuws bespreken we in de podcast TV-TALK:

Daklozen helpen

De ondernemer had in Fijnaart een woning gekocht voor een van zijn werknemers die binnenkort aan een project zou gaan werken. "Maar dat loopt wat uit dus zou het huis lange tijd leeg komen te staan. Toen las ik dus toevallig het verhaal van Hans en zo kwam het per toeval bij elkaar." Van der Horst heeft daarom toegezegd dat De Booij er een jaar lang mag wonen zodat hij zijn leven weer op de rit kan krijgen.

Je zou het niet denken als je hem ziet, maar Soerish (45) is dakloos. Hij loopt overdag door de stad in een net pak, met een gladgeschoren, schoon gezicht. Maar 's nachts slaapt hij in een tent in het bos:

Soerish is dakloos door woningnood
2:32
Soerish is dakloos door woningnood

In een talkshow liet Hans al weten dat hij graag een project of stichting wil starten om meer daklozen te helpen. Toen de ondernemer dat hoorde wilde hij graag helpen. "Hoe en op welke manier dat gaat gebeuren weet ik nog niet. Maar ik wil wel mijn steentje bijdragen mocht dit project van de grond komen."

Niet de grootste fan

Dat Gerard Hans helpt omdat hij een grote fan is van de zanger kan wel uitgesloten worden. "Dat was eigenlijk het eerste wat ik tegen Hans zei: ik ben niet je grootste fan", lacht Gerard. "Maar hij is voor mij wel echt een icoon uit de jaren tachtig."

Maandag zijn Hans en Gerard een kijkje gaan nemen in het huis in Fijnaart. "Het was zo bijzonder om Hans door het huis te zien lopen", vertelt Gerard. "Je zag helemaal aan hem dat hij de zon weer zag schijnen." Hans moet nog even wachten tot hij zijn nieuwe stulpje in mag. Eind augustus krijgt hij de sleutel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.