Terug

Volg Hart van Nederland

Halloween voor de deur, kostuums vliegen over de toonbank en make-upartiesten volgeboekt

Entertainment

29 okt 2021, 22:40

"Gekkenhuis" is het in de feestwinkels, in aanloop naar Halloween. Het feest dat is over komen waaien vanuit Amerika wint al jaren aan populariteit, maar zo druk als dit jaar hebben ze het nog nooit meegemaakt bij De Feestartikelenshop in Arnhem. Ze hebben zelfs de online verkoop moeten stopzetten.

Medewerkers van de feestwinkel lopen de longen uit hun lijf in Arnhem. Waar ze het normaal gesproken vooral moeten hebben van carnaval, zorgt Halloween nu voor grote drukte. Pruiken, schmink, pompoenen, spinnenwebben en Squid Game-maskers, ze vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Inhaalslag door corona?

Robin Verborg runt de zaak, samen met zijn vader Lex. "Het werd begin deze week te veel, we hebben een deel van onze online verkoop moet stoppen", vertelt Robin tegen Hart van Nederland. Ook in de winkel is het enorm druk, vlak voor het Halloween-weekend. "Met name met twintigers. Volgens mij is iedereen die wil feesten dit jaar een inhaalslag aan het maken."

Na anderhalf jaar amper verkleedfeesten tijdens de pandemie, genieten ze in Arnhem van deze week. "Lekker de handen uit de mouwen. Het is een gekkenhuis."

Vol in de make-up

Wil je nog even snel een prachtig schmink-kunstwerk op je gezicht laten tekenen? Dan heb je pech. De make-up artiesten zitten bomvol in aanloop naar Halloween. Désirée Smits-Romijn leeft er het hele jaar naartoe. De klanten staan bij haar in de rij voor advies of een griezelige look. "Op dit moment zit ik helemaal volgeboekt!"

Ze is heel de dag in de weer, van acht uur 's ochtends tot tien uur 's avonds. "Qua Halloween is het nu volle bak. We hebben natuurlijk corona gehad, dat heeft alles stilgelegd. Toen we weer mochten beginnen, was ik bang dat de klanten mij niet meer zouden vinden. Maar ik heb het drukker dan ooit."

Maar welke mag Désirée momenteel dan het meeste op gezichten 'smeren'? "Skelet, zombie... dat doen we nu wel het meeste. Doe er enge tanden bij... als anderen dat zien, willen ze het ook!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.