Terug

Volg Hart van Nederland

Grote problemen bij Viaplay: waarde vandaag ruim gehalveerd

Entertainment

5 juni 2023, 10:59

Viaplay heeft maandag ruim de helft van zijn beurswaarde zien verdampen op de beurs in Stockholm.

Het Zweedse streamingplatform, dat in Nederland onder meer de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League uitzendt, verlaagde zijn verwachtingen voor dit jaar vanwege de verslechterde marktomstandigheden en trok zijn financiële doelstellingen voor de lange termijn in.

Ook stapt topman Anders Jensen per direct op. Hij wordt opgevolgd door Jorgen Madsen Lindemann.

Het streamingplatform werd vorig jaar op 1 maart gelanceerd. In Nederland is het platform vooral bekend vanwege de rechten op Formule 1, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Het bedrijf kreeg het afgelopen jaar veel kritiek op de vaak slechte kwaliteit van de uitzendingen, en ook vonden mensen dat de presentatie slechter was dan die van Olav Mol.

'Viaplay betaalt miljoenen om Olav Mol dwars te zitten'
3:16
'Viaplay betaalt miljoenen om Olav Mol dwars te zitten'

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.