Terug

Volg Hart van Nederland

Goed genoeg voor de finale? Zo ging het songfestivaloptreden van Mia en Dion

Goed genoeg voor de finale? Zo ging het songfestivaloptreden van Mia en Dion

Entertainment

9 mei 2023, 22:24

Het waren een paar stressvolle maanden, maar Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) hebben de valse noten gelukkig thuis gelaten. Hun vertolking van Burning Daylight tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival lijkt een schot in de roos. Op social media is men overwegend positief en commentator Jan Smit noemt het optreden 'glashelder'.

Nederland is als veertiende aan de beurt, en het lijkt erop dat het rustige lied opvalt tussen de bombastische meerderheid. Zo is Sacha 'positief verrast' en Shelley vindt het een stevig staaltje vallen én opstaan: 'Die plek in de finale is ze in ieder geval gegund!' Debbie vond het 'een verademing' en ook al is Wilko minder enthousiast, al met al vond hij het 'best aardig'.

Positiviteit uit het raam

Met welk lied we naar het Eurovisie Songfestival zouden gaan, werd pas duidelijk op 1 maart. Toen ging het lied op NPO Radio 2 in première. Best een mooi liedje, vonden velen, maar die positiviteit ging direct het raam uit tijdens hun eerste livevertolking van het lied tijdens Eurovision pre-party in Madrid. Het was op zijn zachtst gezegd niet zuiver, en de kritiek was niet van de lucht.

Vriendinnen Manon en Karin zijn mega-songfestivalfans en zijn het niet eens met alle kritiek. Zij zien Nederland toch echt wel de finale van het Eurovisie Songfestival halen. "We hoeven ons niet te schamen".

Fans houden hoop voor Mia en Dion
1:05
Fans houden hoop voor Mia en Dion

Tweede kans

Ze kregen een tweede kans om het beter te doen op de pre-party in Amsterdam, maar ook daar regende het valse noten. Duncan Laurence, die in 2019 met Arcade het songfestival won, is verantwoordelijk voor het lied én het sturen van Mia en Dion, maar hij was in geen velden of wegen te bekennen voor tekst of uitleg over de missers.

In TV-TALK wordt uiteraard het songfestival besproken:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Pas eind april liet hij van zich horen, toen hij samen met Mia en Dion te gast was in de talkshow Khalid en Sophie. Daar maakten de drie bekend het lied te hebben aangepast. De toonsoort is nu anderhalve toon hoger en er is een blik achtergrondzangeressen opengetrokken voor de broodnodige vocale ondersteuning. De nieuwe versie viel bij songfestival-minnend Nederland beter in de smaak.

Douze points?

Hoe de podiumact eruit zou komen te zien, bleef nog even spannend. Er werden korte fragmenten naar buiten gebracht, maar pas dinsdagavond zag heel Nederland en de rest van Europa het eindresultaat. Douze points? Dat waarschijnlijk niet, maar de consensus op social media is dat 'we' het verdienen om door te gaan naar de finale. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, zal later dinsdagavond blijken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.