Terug

Volg Hart van Nederland

Glennis Grace biedt excuses aan voor vechtpartij in supermarkt: 'Primitief moederinstinct'

Entertainment

1 apr 2022, 17:34

Glennis Grace (43) biedt haar "oprechte excuses" aan voor de vechtpartij in een Amsterdamse supermarkt begin februari. Daarbij waren onder andere de 43-jarige zangeres zelf en haar 15-jarige zoon betrokken. Ze zaten daarna drie dagen vast.

Het incident gebeurde op 12 februari in de Jumbo aan de Westerstraat in de Jordaan. De puberzoon van Grace stak in de winkel een e-sigaret op en werd daar door het personeel op aangesproken. Wat er daarna precies is gebeurd is nog altijd niet helemaal duidelijk, maar de zoon zegt door de medewerkers aangevallen te zijn.

Aangifte tegen Glennis Grace

Even later kwam de zangeres naar de supermarkt. Ze had haar zoon en wat kennissen meegenomen om verhaal te halen. Dat leidde tot een vechtpartij waarbij meerdere Jumbo-medewerkers werden mishandeld. Onder andere Grace en haar zoon werden opgepakt. De artiest kwam na drie dagen weer vrij, maar blijft verdachte. Er is aangifte tegen haar gedaan.

Anderhalve maand na de vechtpartij reageert Grace op het incident. "Allereerst wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die hier betrokken bij is geraakt. De medewerkers van Jumbo, de mensen met wie ik werk en iedereen om mij heen: het spijt me", begint de zangeres in een video op Instragram.

'Misschien iets te impulsief'

De opgepakte artiest stelt echter dat de zaken "uit hun verband getrokken" zijn. Ze handelde naar eigen zeggen uit emotie. "Met mijn impulsieve gedrag ben ik verhaal gaan halen", verklaart Grace haar gedrag. "Ik had beter moeten nadenken, tot tien moeten tellen in plaats van mij moeten laten leiden door primitief moederinstinct."

De zangeres heeft zich na het incident bewust een tijdje stil gehouden omdat ze weet hoe ze kan reageren "en dat dat misschien iets te impulsief is". "Ik heb veel gepraat en nagedacht hoe ik dit anders had moeten aanpakken", besluit Grace. Uit die gesprekken heeft ze tot slot geleerd "niet te handelen vanuit emotie en dat is ook wat ik mijn zoon wil meebrengen".

Tekst: Hart van Nederland/ANP / Bovenstaande video via Shownieuws

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.