Terug

Volg Hart van Nederland

Gert van 't Hof vervangt Tom Egbers als presentator van Studio Sport Eredivisie

Entertainment

12 mrt 2023, 13:45

Gert van 't Hof is zondagavond te zien als presentator van Studio Sport Eredivisie. Hij vervangt daar Tom Egbers, van wie zaterdag al bekend werd dat hij zondag niet op televisie zou verschijnen. Egbers raakt vrijdag in opspraak vanwege een artikel in de Volkskrant over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport.

De NOS gaf zaterdag al aan dat Egbers zondag niet op televisie zal verschijnen en op die manier "rust bieden aan de redactie en het programma, vanwege de ontstane commotie na het artikel in de Volkskrant". Van 't Hof is een andere vaste presentator van NOS Sport.

Grensoverschrijdend gedrag

Egbers ging zaterdagmiddag met de directie van de NOS in gesprek over de situatie. De presentator vertoonde volgens het Volkskrant-artikel grensoverschrijdend en intimiderend gedrag op de redactie van NOS Sport. Zo zou hij onder meer een vrouwelijke collega met wie hij een affaire had gehad, hebben gepest.

In het stuk betuigt Egbers spijt van zijn acties. "Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien."

De onthullingen in het Volkskrant-artikel over de misstanden bij NOS Sport werden vrijdagavond besproken bij Shownieuws. Bekijk het tafelgesprek hieronder:

Shownieuwsdeskundigen over grensoverschrijdend gedrag Tom Egbers
6:22
Shownieuwsdeskundigen over grensoverschrijdend gedrag Tom Egbers

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.